Girişimcilik Nedir? Girişimcilik Fikirleri

 Girişimcilik fikirleri, girişimci olmak isteyen herkesin merakları arasındadır. Büyüyünce basit bir meslek seçmek yerine girişimci olmak isteyen kişiler kendisinde özgüveni olan kişilerdir. Zaten girişimcilik özgüven ve zekâ gerektiren bir meslektir. Tam olarak hangi alan olduğu bilinmese de girişimcilik günümüzün en önemli meslekleri arasında yer alır.


Girişimcilik Nedir?

Girişimcilik, bir girişimcinin "risk ve öncelik yoluyla kar elde etmeye çalışan bir ticari girişimin sahibi veya yöneticisi" olma eylemidir. Girişimciler yönetici olarak hareket eder ve bir işletmenin lansmanını ve büyümesini denetler. Yani girişimcinin buradaki görevi çok büyüktür. 

Girişimcilik fikirleri girişimcilerin mutlaka sahip olması gereken fikirlerdir. Girişimcilik fikirleri son derece iyi düşünülmüş ve geleceği olan fikirler olmalıdır. Ancak bu şekilde girişimcilik fikirleri mantıklı ve geçerli olabilir.

girisimcilik

Bir Girişimcinin Sahip Olması Gereken Nitelikler

Girişimcinin sahip olması gereken en önemli duygu cesarettir. Sağlam ve cesur adımlar atabilen kişi ancak başarılı bir girişimci olabilir. Girişimcinin ileri görüşlü olması gerekmektedir. Gelecek hakkında fikir sunup bununla alakalı planlar kurmalı ve gerektiğinde de geri adım atabilmelidir. Genel olarak girişimci olmak isteyen bir kişi kendi kendisini motive edebiliyor olmalıdır. Düştüğü zaman daha sert kalkmayı bilmeli, cesur, istikrarlı ve bir o kadar da planlı olması gerekmektedir. Gerektiğinde geri adım atabilmesi bu alanda çok önemlidir. Girişimcilik fikirleri olan girişimcilerin her şey planladığı gibi gitmeyebilir. Bunun için de mutlaka bir B planlarının olması gerekmektedir. 

Girişimci olmak isteyen biri fikirlere açık olmalıdır. Her şeyi fırsat olarak görebilmelidirler. Tabiri caiz ise krizi fırsata çevirme konusunda oldukça başarılı olmak zorundadırlar. Girişimcilik nedir, kime girişimci denir, girişimci olmak için neleri başarmak gerekir; bu soruların cevabını bilmeli ve kendisinin bir girişimci olduğunu kafasında onaylaması gerekir.


Girişimcilik Fikirleri

Başarılı bir girişim için girişimcilik konusunda içerik üreten Youtube kanallarının takip edilmesi kişiye fayda sağlayacaktır.

Girişimci olmak isteyen biri girişimcilik fikirleri arasından en az bilinen ve gelecek kaygısı en az olan alanda çaba sarf etmelidir. Az sermaye ile çok iş amaçlamalıdır. Aşağıda bir takım az sermaye ile çok gelir sağlayacak birkaç girişimcilik fikirleri yer almaktadır.


Solucan Gübresi Üretim Tesisi

Solucan gübresi hem bol kazançlı hem de çiftçiler tarafından çokça tercih edilen bir üründür. Bu da girişimcilerin yüzünü güldürmeye yeterli bir sebeptir. Büyük sermaye gerektirmeyen bu iş için tek seferlik alınacak 150 bin kadar kırmızı solucan, 40 metrekarelik bir alan yeterlidir. 


Mantar Yetiştiriciliği

Talebi en yüksek olan ürünlerden bir tanesi de mantardır. Mantar üretimi kolay ama bir o kadar da talep edilmektedir. Girişimcilik fikirleri arasında en parlak fikirlerden bir tanesidir. Bunun için hangi mantar türünü yetiştireceğinizi ve ne kadar büyük ölçekli bir üretim yapacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Eğer istiridye mantarı yetiştirmek istiyorsanız bunun için 5000-10000 lira civarında bir sermaye ile başlangıç yapabilir ve zaman içerisinde verimliliğe bağlı olarak maliyeti çıkartıp kâra geçiş yapabilirsiniz. 


Yarasa Gübresi 

Yurtdışında uzun yıllardır gerçekleştirilen bu eylem son yıllarda Türkiye’de de bilinir hale geldi. Bugüne kadar yarasa gübresi üretim tesisi kuran girişimciler için bu girişimcilik fikirleri arasında en çok kâr eylem olarak düşünülmektedir. Çünkü yarasa gübresi oldukça değerlidir ve ürünler arasında verimliliği %50 ila %120 arasında artırdığı için sıklıkla tercih edilen bir üründür. Ayrıca Türkiye içerisinde oldukça fazla mağara olduğundan yarasa gübresi rezervi de oldukça fazladır. 


Girişimcilik fikirleri arayan girişimciler için bu gibi çok daha fazla girişimcilik fikirleri bolca mevcuttur. Önemli olan girişimcilik yapacak kişinin kendine güvenmesi ve ileri görüşlü olmasıdır.






Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya