Girişimci Nedir? - En İyi Girişimcilik Youtube Kanalları

Girişimcilik basit gibi görünen ama basit olmayan bir meslektir. Girişimci olmak isteyen, hayatını girişimcilik ile kazanmak isteyen kişilerin bir takım özelliklere sahip olması gerekmektedir. Çünkü bu özellikler girişimciyi girişimci yapan özelliklerdir. Peki, bu özellikler nelerdir?


Girişimcide Olması Gereken Özellikler

Girişimci olmak isteyen birey cesur olmalıdır. Yapacağı atılımları önceden düşünmüş ve daha sonrasında bunu eyleme dökmeyi planlamalıdır. Cesaret ile cehalet arasındaki ince çizgiyi bilmelidir. Yaptığı eylemin cehalet sonucu mu yoksa cesaret sonucu mu oluştuğunun farkında olmalıdır. Sert adımlar atabilmelidir. Zor kararlar almalı ve bunun için ileri görüşlü olmalıdır. Girişimcilik yapacaksa yapacağı girişimin geleceği olup olmadığını görebilmelidir. Girişimci aynı zamanda geri adım atmayı da bilmelidir. Her zaman başının dikine, hep ileriye giden kişi girişimci olamaz. Yakın bir zamanda duvara çarpar ve kat ettiği yollar da heba olur. Girişimci gerektiğinde geri adım atar, çevresindekilerinin sözüne mutlaka değer verir ve fikir alır. Kendi fikirleri elbette vardır fakat çevredeki insanların fikirlerini alıp kafasında bir tartım yaparak doğru sonuca ulaşmayı hedefler. 

Girişimci için sabır en önemli etkenler arasında yer almaktadır. Bir girişimci mutlaka bunların yanında sabırlı da olmalıdır. Çünkü yapacağı veya yaptığı iş tahmin ettiği sürede sonuç vermeyebilir. Bu durumda sabır göstermesi gerekmektedir. Sabır göstermediği taktirde iş bozulabilir. Aynı zamanda fazla sabır da iyi değildir. Olmayacak bir iş için beklemek te zaman kaybıdır. İşte girişimci sabır ile zaman kaybını da ayırt etmek zorundadır. 

en iyi girişimcilik kanalları

Girişimci olmak isteyen kişi kendini geliştirmek için interaktif yollara başvurabilir. Örneğin Youtube üzerindeki en iyi girişimcilik kanallarına abone olup onları takip ederek te kendine bir ufuk açabilir. En iyi girişimciler doğuştan en iyi girişimciler değillerdir. Onlar da zamanında başka insanlardan ilham almış girişimcilerdir. Bir takım girişimci Youtube kanalları vardır ki bunlar bir girişimcinin takip etmesinin faydalı olacağı girişimci Youtube kanallarıdır. 

Girişimcilik alanında en iyi girişimcilik kanalları aşağıda yer almaktadır.


En İyi Girişimcilik Kanalları

Karbon Social

Karbon Social en iyi girişimcilik kanalları arasında yer almaktadır. Girişimcilik alanında en iyi Youtube kanalları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Karbon Social, en iyi girişimciler için ne yapıp yapmadıklarını, girişimci olmak isteyenler için ise bir ilham kaynağı olabilecek bir niteliğe sahip. Girişimci olmak elbette kolay değil. Fakat imkânsız da değil. En iyi girişimcilik kanalları arasında yer alan Kolay Değil de tam olarak bundan bahsediyor. 


Kolay Değil

“Normal insanlar hatalarından ders alır. Akıllı insanlar ise başkalarının hatalarından ders alır.” Kolay değil isimli girişimcilik alanında en iyi Youtube kanalları arasında yer alan bu kanalın açıklamasındaki ilk söz tam olarak bu. En iyi girişimcilik kanalları insanlara neyin doğru neyin yanlış olduğunu söylemez. Onlar sadece olanı biteni anlatırlar. Kim ne yaptı, nerede hata yaptı? Nerede başarısız oldu? Bu gibi soruların cevaplarını yanıtlar ve içerisinde girişimcilik ruhu barındıran insanlar da bunlardan kendilerine ders çıkartırlar. Girişimci olmak bu demektir. 

En iyi girişimcilik kanalları arasında üçüncü sırada yer alan Hayat Okulu’na göre her şeyi okuldan almayız. Bazı şeyleri hayat öğretir. Hayat okulu da zaten takipçilerine tam olarak bunu veriyor. Pazarlama, çevre geliştirme gibi taktiklerin yanı sıra tecrübeler de bu kanalda sıkça anlatılıyor. En iyi girişimcilik kanalları arasında yer alan Hayat Okulu da diğer en iyi girişimcilik kanalları gibi farklı insanların farklı tecrübelerini yansıtıyor. Bu da girişimci olmak isteyen kişi için bir ilham kaynağı oluyor.




Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya