Mobil Uygulama Geliştirme Fikirleri

 Teknoloji büyük bir hızla gelişmeye devam ediyor. Bundan sadece birkaç yıl önce “yok canım o kadar da olmaz” dediğimiz ne varsa ya gerçekleşiyor, ya da gerçekleşeceğini gösteren kırıntıları döküyor. Örneğin, televizyon ortaya çıkmadan önce birine çıkıp, “Merhaba. İleride televizyon adında bir cihaz icat edilecek ve bu cihaz elektrik denilen, gözle görülmeyen bir kaynak ile çalışacak. Televizyona da kablosuz antenler ile görüntü gelecek ve biz küçük bir kutu içerisine dünyaları sığdırabileceğiz,” deseydiniz, muhtemelen adam “kafayı yemiş bu” deyip yoluna devam edecekti. Fakat televizyon çok uzun zaman önce icat edildi bile. Yetmedi büyütüldü. İnce plazma televizyonlar üretildi. O da yetmeyince incecik, ironik bir şekilde cebimizde taşıdığımız telefonlardan bile daha ince Led TV ler, OLed TV ler, QLed TV ler üretildi. Üretilmeye de, geliştirilmeye de devam ediyor. Yıllar önce mobil uygulama adını duymak mümkün değilken bugün her yerde mobil uygulama örneklerini görebiliyoruz. Uygulama sadece bilgisayar ortamında mümkünken bugün iletişim için kullandığımız telefonlar ile bilgisayarlar birleştirilip cebimize sığdırıldı. Yetmedi mobil uygulama deyimi ile birçok yazılımı Android veya IOS gibi işletim sistemlerinde farklı olarak kullanabiliyoruz.

mobil uygulama


Mobil Uygulama Nedir?

Mobil uygulama, akıllı telefonlar, tabletler için özel olarak üretilen uygulama yazılımıdır. Herhangi bir şeyin mobil uygulaması olabilir. Örneğin bir haber sitesi, akıllı telefonların yaygınlaşmasından sonra kendisine özel mobil uygulama çıkartıp piyasaya sunabilir. Bu mobil uygulama vasıtasıyla akıllı telefon ve tabletlerde internet sitesinden haber takip etme zorluğu ortadan kaldırılabilir. Çünkü mobil uygulamalar mobil cihazlara göre tasarlandığı için dokunmatik ekran ile çok daha iyi çalışır ve daha kolay bir gezinti sunar. 


Mobil Uygulama Sadece Uygulama Değildir

Mobil uygulama geliştirme sadece uygulama değil, aynı zamanda bilgisayar ortamında çalışan oyunlar da demektir. Örneğin bilgisayar ortamında oynanan League of Legends oyununun bir benzeri mobil uygulama geliştirme ile mobile göre tekrardan tasarlanmıştır. Hikâye, olay aynı fakat parmaklar ile daha kolay kullanılabilir halde. 

Android uygulama geliştirme bugün oldukça popüler bir meslek. Mobil uygulamaların popüler olması da bunu tetikliyor elbette. Mobil uygulama geliştirmek dışarıdan bakıldığında zor ya da kolay olabilir. Göründüğü kadar zor olmayan ama elbette kendi zorluklarını barındıran bir iştir. Mobil uygulama geliştirmek için ilk zamanlarda biraz zaman sarf etmek gerekecektir. Ne kadar çok üzerinde çalışılırsa o işte de o kadar başarılı olunur. Bu her iş için böyledir.


Uygulama Fikirleri

Mobil uygulama geliştirme fikri olan insanların en büyük problemlerinden bir tanesi de uygulama fikirleri bulamıyor olmaları. Mobil uygulama günümüzde ek yazılımlarla eskiye nazaran daha kolay bir şekilde geliştirilebiliyor. İşte bu yüzden asıl mesele uygulama fikirleri. Hangi mobil uygulama, ne kadar tercih edilir, mobil uygulama geliştirmeye değer mi; gibi sorular her zaman kafada canlanıyor. Android uygulama geliştirme daha çok tercih edilen bir alan. Android işletim sisteminin açık kodları sayesinde daha kolay entegre edilebiliyor. Android uygulama geliştirme uzmanları Google Play üzerinde en çok indirilen uygulamalar listesine girebilmek için insanlara yeni, farklı ve inşaları eğlendirebilecek mobil uygulama geliştirmeyi arzu ederler. İlla çok yüksek grafiklere sahip olması onu iyi bir mobil uygulama yapmaz. Örneğin Flapyy Bird adlı oyunda grafik, fizik namına hiçbir şey yoktu. Fakat piyasada yeni ve farklı bir oyun olması sebebi ile kısa sürede yaygınlaştı ve yılın en çok indirilen uygulaması haline geldi. Android uygulama geliştirme uzmanları daha sona bu oyunun daha iyi fiziklere sahip, daha iyi görsellere sahip benzerlerini ürettiler fakat elbette ilki gibi rağbet görmedi.




Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya