Android Programlama Nedir? Sektör Durumu ve Geleceği

Android programlama, IOS a göre daha kolay ve optimize etmesi daha basit tercihtir.  Android işletim sisteminde uygulama geliştirmek için çeşitli kodlama dilleri vardır.  Bunlar arasında Java ve Kotlin en çok tercih edilenler arasında yer alır. Android programlama dilleri, programın ne amaçla kullanılacağına göre değişiklik gösterir. Örneğin sadece bir web sitesinde yer alan bilgileri mobile göre düzenlemek gibi bir işlem için XML ve Java gayet yeterli olabilir. Fakat uygulama içerisinde grafikler, geçişler, efektler gibi daha ekstrem şeyler için Python gibi gelişmiş ve Android programlama dilleri arasında en popülerler arasında yer alan yazılım dilleri tercih edilebilir.

android programlama

Android Kursu ile Android Programlama Öğrenilebilir Mi?

Android kursu ile temelde Android hakkında bilgi alınır. Android nedir, nasıl çalışır, diğer işletim sistemlerinden farkları nedir, eksileri nedir, artıları nedir? Bu gibi sorular Android kursu ile cevaplandırılabilir. Kursun kalitesine göre mobil uygulama geliştirmeyi öğrenmek elbette mümkündür. Bu sadece öğrenme süresini etkileyecektir. Android için eğer ilginiz varsa ve bu işi yapmak istiyorsanız bir Android kursuna katılım sağlayıp Android programlama öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Android dili, yine diğer işletim sistemleri gibi makine dilidir. Aslında makine dili 0 ve 1 lerden oluşur. Girilen komut aslında sadece 0 ve 1 rakamlarından ibarettir. Bu rakamların yan yana dizilimleri, tekrarları gibi unsurlar bunları bir çeşit alfabeye dönüştürür. Android işletim sistemi aslında bu makine dili ile bizim aramızda bir tercüman görevi görür. Bizimle makine arasında iletişimi sağlar. Android programlama dili bizden aldığı, insan dilindeki bilgiyi makineye 0 ve 1 olarak ileterek iletişimi sağlar. 


Android Programlama Geleceği Var Mı?

Gelişen teknoloji ile beraber her defasında farklı bir teknoloji ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu teknolojiler arasında en hızlı yayılan ve eşi benzeri görülmemiş hızda gelişen teknoloji hiç şüphesiz mobil cihaz teknolojisidir. Her sene daha iyi işlemci, daha iyi kamera, daha iyi ekran, su geçirmez gibi özelliklerle karşımıza çıkan akıllı telefonları akıllı telefon yapan içerisinde yer alan yazılımdır. Android için programlama yaparak bu işletim sistemine uygun mobil uygulamalar geliştirmek elbette önü açık bir meslektir. Gerçekleştirmesi bilgisayar programlama kadar zor olmayan ve onun tersine son derece ilgi odağı olan mobil uygulama çağın en çok arz edilenleri arasında yer alır. 

Bugün Google Play içerisinde en çok indirilen uygulamaların en yeni ve en yenilikçi uygulamalar olduğunu görüyoruz. Örneğin Whatsapp, kuruluşu eskiye dayansa da eskide kalmamış, her defasında kendini yenilemiş olması sebebiyle bugün hemen hemen her akıllı telefonda bulunan bir uygulama. Whatsapp ile benzer özellikler gösteren, hatta Whatsapp’tan daha fazla özelliği kendinde barındıran Telegram da Android programlama ile yapılmış bir uygulama fakat Whatsapp kadar ilgi odağı olamamıştır. Çünkü Whatsapp gerçekleştirdiği işin ilk örneklerini sunup insanlar arasında nam kazanmıştır.


Android Programlama Fikirleri 

Programlama fikirleri her zaman en çok tercih edilebilecek, ilgi çekici, yenilikçi bir şeyler olmalıdır. Örneğin bu bir oyun olabilir. Daha önce benzeri yapılmamış bir oyun elbette kısa sürede mağazada yoğun ilgi görecektir. Onun haricinde oyun dışında insanlara o günkü hava durumunu gösteren, giyilebilecek elbise veya kombin öneren bir yazılım olabilir. Android programlama yaparken kendi kendinize şunu sormalısınız: “İnsanlar bunu neden indirip kullansın? İnsanlar bunu neden satın alsın? Bu program insanların ne işine yarayacak? Zaten benzerleri yapılmadı mı?” Bu soruları sorarak Android programlama fikirlerinin ne kadar etkili olduğunu görebilirsiniz.





Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya