Kripto Para Birimleri Ve Ada Coin | Kripto Para Birimleri Nedir? Kripto Para Birimleri Nasaıl Alınır?

 Bitcoin ile başlayan kripto para kültürü günümüzde oldukça popüler olmuş durumda. Bitcoin ilk icat edildiğinde kendisi ile yani 1 bitcoin ile sadece bir pizza alınmıştı. Bugün ise 1 Bitcoin’in değeri tamı tamına 644.778 ₺. Bu da 57 bin Amerikan doları demek oluyor. 3 Ocak 2009 yılında icat edilen Bitcoin 12 yıl içerisinde çok büyük bir değer kazanarak bugün dünyanın en değerli para birimi olarak biliniyor. Bitcoin’in kendisi bir kripto para birimidir. Kripto para birimleri alışılanın aksine elde tutulmayan fakat sanal olarak var olan para birimleridir. Binance gibi kripto para borsaları aracılığı ile bitcoin ya da ada coin gibi diğer kripto para birimleri ile işlem yapılabilir. Bitcoin alınıp ada coin satılabilir. Ada coin alınıp farklı bir kripto para birimi olan Doge coin satın alınabilir.

C:\Users\Tamer\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\shutterstock_1014831007.jpg


Kripto Para Birimleri Nedir?

Kripto para birimleri geleneksel para gibi farklı değerlere sahip olan para birimleridir. Örneğin dünya üzerinde İngiliz sterlininin değeri bellidir. Amerikan dolarının değeri de bellidir ve bu paralar Türk lirası karşısında belli bir değere sahiptir. Kripto para birimleri de kendi içerisinde ve sanal olmayan paralar karşısında bir değere sahiptir. Örneğin ada coin olarak bilinen Cardano kripto parası an itibariyle 20₺ gibi bir değere sahip. Yani 20₺ karşılığında 1 ada coin almak mümkün.  Kripto para birimleri arsında popüler olan bir başka coin de Doge coin dir. Doge coin değeri de 2.50₺ civarlarındadır. Bu da 20₺ karşılığında 8 Doge coin almanın münkün olması demektir. 

Görüldüğü gibi gerçek para ile kripto para birimleri satın alınabiliyor. Aynı zamanda kripto para birimleri arasında da alışveriş yapmak mümkün. Mesela 1 ada coin almak için 8 doge coin kullanmak gerekiyor. Ada coin ile herhangi bir kripto para almak mümkün. Aynı şey tüm kripto paralar için geçerli.


Kripto Para Birimi Nasıl Alınır?

Kripto para birimi olarak örneğin ada coin borsa sistemleri üzerinden alınabilir. Online borsa sistemlerinden biri olan Binance ile ada coin satın alıp satılabilir. Tıpkı alışılan borsa gibi bir para birimi değersizken alınıp değerlenince satılabilir ve bu durumdan kâr elde edilebilir. Binance ile piyasada bulunan birçok para birimi üzerinden işlem gerçekleştirmek mümkündür. 


Ada Coin Nedir?

Ada coin olarak bilinen Cardano, bugün 20₺ değerinde. Bu da Amerikan doları karşısında da neredeyse 2 kat değerli anlamına geliyor. Ada coin çıktığı 2017 Ekim ayında çıkmıştır. Ada coin çıktığında 0.093 gibi bir değere sahipken zaman içerisinde sürekli olarak değer kazanmıştır.  2017 yılından 2018 Eylül ayına kadar 3₺ gibi bir değere hızlı bir çıkış yapan ada coin, daha sonra tekrar düşerek eksi değerini korumuştur. Son hızlı sıçrayışını 2021 yılında gerçekleştiren ada coin aylar içerisinde büyük bir değer kazanarak bugün 20₺ gibi büyük bir değere ulaşmıştır. 4 yıl boyunca 3 yıl sabit değerde kalıp son yıl hızlı bir sıçrayış yapan ada coin ilerleyen yıllarda tekrar bir sıçrayış yapabilir. Elbette ada coin doların artması ile beraber Türk lirası karşısında değer kazanmıştır. Çünkü aslında dolar artmamış, Türk lirası değer kaybetmiştir. Bu durumda her para birimi gibi ada coin de Türk lirası karşısında değer kazanmıştır. 

İlerleyen yıllarda ada coin tekrar yükselir mi ya da hızlı bir şekilde çakılır mı, bu öngörülemez. Finans uzmanlarının bununla ilgili kesin bir yorumu yok.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya