En İyi İngilizce Gelişimi | Nasıl İngilizce Öğrenebilirim? Neden İngilizce Gelişimi Önemli?

 Her yeni dil insana farklı bir kişilik, farklı bir kültür katar. “Bir lisan bir insan, iki lisan iki insan” sözü da bunu anlatmak ister. Her yeni dil öğrendiğinizde aslında o dili kullanan ülkelerin kültürleri ile de yakınlaşmış oluyorsunuz. Bunun haricinde bazı diller vardır ki eğitim ve kariyer alanında oldukça faydası olacak dillerdir. Bu dillerin başına elbette uluslararası kullanımı olan İngilizce yer almaktadır. İngilizce geliştirmek kişinin kariyer alanında yapacağı başarı ihtimalini %200 e kadar artırır. İngilizce uluslararası bir dil olduğundan her ülkede geçerliliği olan bir dildir. Örneğin Dubai’ye gidip orada çalışmak için Arapça ya da İngilizce bilmeniz gerekir. İspanya’ya gittiğinizde de İspanyolca ya da İngilizce bilmek gerekir. İspanyolca ya da Arapça geliştirmek yerine İngilizce geliştirmek çok daha kolay ve etkili bir yöntem olacaktır. İngilizce geliştirmek işte bu sebeple oldukça önemlidir.

Bugün Türkiye’de bile bir meslek sahibi olunurken başta İngilizce gerekiyor. Hatta İngilizce artık beklenen yabancı diller arasında bile değil. “İngilizce zaten olmalı, onun dışında hangi dil var?” gibi bir soruyla karşılaşıyoruz. Almanca, Fransızca, İspanyolca, Latince gibi dilleri de İngilizcenin yanında öğrenmek çok faydalı olacaktır.

C:\Users\Tamer\Desktop\LearnEnglish.jpg


Neden İngilizce Geliştirmek Gerekiyor?

İngilizce geliştirmek için bir sürü sebep sayılabilir. Örneğin kariyer için, bir işe girebilmek için İngilizce bilmek temel şartlar arasında yer alıyor. İngilizce geliştirmek demek iş bulma ihtimalini artırma ve bu işte de gelişim gösterebilmek demek. Bunun haricinde kariyerde olmasa bile, Türkiye’de bir araştırmacının da İngilizce bilmesi çok ama çok gerekli. Çünkü internette yayınlanan makalelerin %80’i İngilizce olarak yayınlanıyor. Bu da bilgi kaynağının da yine İngilizce olduğunu gösteriyor. Araştırmacı olmak şart değil. Bir psikoloji öğrencisinin bile kendini geliştirmek için farklı makaleler okuması gerekiyor ve bilgi dolu makalelerin büyük bir çoğunluğu yine İngilizce dilinde hazırlanmış oluyor.

Bir çizer grafik programlarını kullanırken hem daha kolay öğrenmek hem de olası problemlerle başa çıkabilmek için İngilizce bilmesi çok daha faydalı olacaktır. Çünkü piyasada bulunan programların hemen hemen hepsi İngilizce dili ile geliyor. Bu sebeple İngilizce geliştirmek kişinin kendisi için yapabileceği en büyük iyilikler arasında yer alıyor. 

Bunların haricinde İngilizce konuşulan ülkeler içerisinde iş bulma ihtimali de haliyle imkânsızdan %50 ihtimaline çıkıyor. Sadece İngilizce geliştirmek bile İngilizce konuşulan ülkelerde iş ihtimalini böylesine etkiliyor.


Nasıl İngilizce Öğrenebilirim?

İngilizce geliştirmek için günümüzdeki şartlar çok daha iyi. Online İngilizce eğitimi alınabilir. Pandemi ile beraber yüz yüze eğitim kurumlarının kısıtlanması ile beraber online İngilizce eğitimi talepleri de oldukça artış gösterdi.  Online İngilizce eğitimi ile evden, iş yerinden veya toplu taşıma araçlarından bağlanarak İngilizce geliştirmek mümkün. 

Ön yargılara göre online İngilizce eğitimi yüz yüze eğitim kadar etkili değil. Çünkü online eğitim kişinin dikkatinin çabuk dağıldığı, eğitmen ile doğrudan bağlantılı olmadığı için alışılmış eğitimden çok uzak. Fakat online İngilizce eğitiminin başarılı olup olmaması tamamen eğitimin kalitesi ile alakalı bir durum. Kaliteli bir eğitim, kaliteli bir eğitimci ve İngilizce geliştirmek isteyen bir katılımcı ile bu iş oldukça kolay ve etkili bir biçimde yürütülebilir.


En Sağlam İngilizce Nasıl Öğrenilir?

İngilizce ya da başka bir dili öğrenmenin en etkili yolu o dili kullanmaktır. Bu sadece dil eğitiminde de geçerli değildir. Diğer tüm okul derslerinde de bu geçerlidir. Örneğin Matematik dersinde fonksiyonlar konusunu kalıcı öğrenmenin en etkili yolu bu dersi bir başkasına anlatmaktır. Eğer anlatmakta başarılı olunuyorsa bu ders anlaşılmıştır. Aynı şey dillerde de geçerli. İngilizce geliştirmek isteyen bir kişi başkaları ile İngilizce konuşabilir. İngilizce pratikler yapabilir. İngilizce pratikler yaparken gün içerisinde en çok kullanılan kelimeler ve söz grupları seçilir. Daha sonrasında geliştikçe İngilizce pratikler farklı alanlara doğru gelişebilir. İngilizce seviyesinin gelişmesine göre daha derin anlamlı sözler, akademik dil kullanılarak daha etkili İngilizce pratikleri yapılabilir. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya