Alfa Kişilik | Alfa Nedir? Alfa Erkek Nasıl Olunur?

 Alfa zoolojide hayvanlar arasında lider konuma sahip olandır. Alfa konumundakiler liderdirler ve diğer grup üyeleri bu liderlerin kararlarına uyarlar.

Alfa tanımı genellikle kurtlar üzerinden örneklendirilir. Alfa kurt olarak bilinen kurt sürünün lideridir. Alfa derken de herkesin gözünde o keskin bakışlı, sürünün lider otoritesine sahip olan kurt canlanır.

Alfa kişilik te tıpkı örnekle benzer niteliklere sahiptir. Alfa kişilik sahibi insanlar başkalarından farklı olarak liderlik vasfına sahiptirler. Bir iş yerinde alfa olanlar iş yerinde gerçekleştirilecek etkinlikte lider rolünü rahatlıkla üstlenebilirler. 

C:\Users\Tamer\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\alfa-erkek-olmak.jpg


Alfa Nedir?

Alfa kişilik yerine daha çok alfa erkek sözü kullanılır. Alfa olmak demek kadınları kolaylıkla etkileyebilecek ve bunun için de herhangi bir kaygı gütmeyen kişi olmak demektir. Alfa erkeklerin hayatları genel olarak sıradanlıktan uzaktır. Hayatta genel olarak kaygı gütmezler. İşlerinde her zaman başarılıdırlar. Olası bir problem karşısında panik yapmak yerine bunun en kolay ve doğru yoldan giderilmesi için çabalar ve bu çaba esnasında da etrafına sürekli pozitif enerji verir. Diğer insanlar her zaman “birazdan halleder. Ona güveniyorum” gibi sözler kullanırlar. Çünkü alfa erkek her zaman dışarıya güçlü bir izlenim verir.

Alfa olmak hemen hemen her erkeğin hedefleri arasında yer alır. Kadınlarla konuşmaktan çekinen ve kadınlar ile konuşmak için herhangi bir sohbet açamayan erkekler alfa olmak isterler. Çünkü alfa olmak tüm bu sorunların bitmesi ve son derece kolayca başka insanlarla iletişime geçebilmek demek. Sosyal alanda kendini ön plana çıkarmak isteyen kişiler alfa olmak için farklı yollar deneyebilirler. Fakat alfa olmak sanıldığı kadar zor bir şey de değildir. Her şey zihinde başlar ve zihinde biter. Alfa kişilik sahibi olmak için bedensel bir kabiliyete gerek yoktur. Olay tamamen zihinde tamamlanır. 


Alfa Erkek Nasıl Olunur?

Alfa erkek olmak için bir takım değişikliklere gidilmesi gerekiyor. Bu süreçte arkadaş ortamından uzaklaşılabilir ve hatta arkadaş ortamı tamamen terk edilebilir. Çünkü arkadaş ortamı bir kişinin alfa olmasına engel olabilir. Örneğin arkadaş ortamında alfa olmak için çabalayan biri daha varsa ve bu kişi de tek alfanın kendisi olması için çabalıyorsa, kişiyi olumsuz yönde etkileyebilir. Gerek özgüvenini kırmak olsun, gerekse hiçbir zaman bunu başaramayacağını söylesin. Her türlü kişiye zarar verebilir. İşte bu durumla karşılaşmamak için kişi arkadaş ortamını tamamen terk edebilir. Elbette ki bu bir kural değildir. Kimi arkadaş ortamı alfa olmak için son derece elverişli de olabilir. Grup üyeleri kişinin alfa olması için destek verebilir ve onun otoritesine saygı duyabilir. Arkadaş ortamına uzaklaşmak veya arkadaş ortamına yakınlaşmak tamamen kişiye ve o arkadaş ortamına bağlıdır. Bu sebeple alfa olmak isteyen kişilerin arkadaş ortamını iyi seçmesi gerekir.


1-) Otoriter Olun

Buradaki kasıt arkadaş ortamındaki herkese emirler verip kendini kral ilan etmek değildir. Arkadaş ortamında silik ya da ezik bir tip olmayın. Arkadaşlarınız bir yere gitmek istediğinde ve siz oraya gitmek istemediğinizde bunu dile getirin. Eğer bunu yapmazsanız asla alfa olamazsınız. Onlarla gitmeyi reddedebilir ve hatta farklı bir yere gidelim diyerek gruba baskı uygulayabilir ve otorite sahibi olabilirsiniz. Bu baskıyı elbette zorlayarak değil, ikna yoluyla yapmalısınız. Gitmek istediğiniz yerin neden tercih edilmesi gerektiğinden bahsedebilirsiniz.


2-) Samimi ve Sevecen Olun

Yukarıda bahsi geçen ikna işini gerçekleştirmek ve alfa olmak için samimi ve grup tarafından sevilen biri olmanız gerekiyor. Çünkü bir şeyi kimseye zorla yaptıramazsınız. Alfa olmak demek bu demek değil. İkna yoluyla otorite sağlayabilirsiniz. İşte bu ikna da tamamen sevecen ve samimi olmak ile gerçekleştirilebilir.


3-) Kendi Kendinize Eğlenmeyi Bilin

Kendi içinizde eğlenmesini bilin. Eğlenmek için kimseye ihtiyacınız olmadığını ve kimse olmadan da oldukça eğlenceli vakitler geçirebileceğinizi unutmayın. Her şeyden mutlu olabileceğinizin farkında olun. Kadınları etkilemek için alfa olmayın. Alfa olmak için alfa olun. Daha kaliteli yaşamak için alfa olun.



Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya