İstanbul' da Gezilecek Fotoğraflık Yerler | İstanbul 'da Fotoğraf Çekilebilecek Yerler Nereler?

 İstanbul kendisi bir metropol olmakla beraber aynı zamanda bir kültür ve medeniyet başkentidir. Hatta İstanbul, 2010 yılında “Avrupa Kültür Başkenti” seçilmiştir. Her yönüyle eşsiz bir şehirdir. Doğal güzellikler, tarihi yerler, turistik yerler, şehir, imkân ve özellikle iş imkânı sebebiyle insanlar tarafından yıllarca seçilen İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek yerler oldukça fazladır. Hatta İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek yerler Türkiye’nin diğer şehirlerinde bulunanlarından çok daha fazladır. Yüzölçümü açısından çok ta büyük olmayan bu şehirde hem insan nüfusu, hem de yapı nüfusu oldukça fazladır. Bu sebeple de İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek yerler çoktur.

C:\Users\Tamer\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\950205793_1588435982.jpg



İstanbul’da Arabayla Fotoğraf Çekilebilecek Yerler

Arabası olan her fotoğraf tutkunu İstanbul’da arabayla fotoğraf çekilebilecek yerleri araştırır. Çünkü araba yayaların gidemeyeceği yerlere ulaşabilir. Öte yandan fotoğraf çekmek isteyen kişinin arabası varsa elbette İstanbul’da arabayla fotoğraf çekilebilecek yerler hakkında bilgi toplar. 
Genel olarak bakılırsa İstanbul oldukça kalabalık ve fotoğraf çekilebilecek yer açısından da yoğundur. Bu sebeple İstanbul’da arabayla fotoğraf çekilebilecek yerler metro ya da diğer toplu taşıma araçları ile de keşfedilebilir. Sonuçta İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek yerler oldukça fazla ve yoğun. Bu sebeple fotoğraf çeke çeke bir ucundan diğer ucuna yürümek gerekecektir. 


İstanbul’a Yakın Fotoğraf Çekilebilecek Yerler

İstanbul’da yaşayıp ta fotoğraf çekmek için farklı alanlar arayan insanların en merak ettikleri de yakınlarda fotoğraf çekilebilecek bir yerin olup olmamasıdır. İstanbul’a yakın fotoğraf çekilebilecek yerler de oldukça fazladır. Doğal ve tarihi güzellikleri Türkiye’nin temel taşlarıdır. İstanbul’a yakın fotoğraf çekilebilecek yerler arasında Kocaeli, Gebze gibi isimler yer alırken batı tarafında da Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ mevcuttur. Bu yerlerin her birinde birbirinden güzel fotoğraflar çekilebilir. İstanbul’a yakın fotoğraf çekilebilecek yerler çok ta uzakta aranmamalı. Her şey etrafında duruyor zaten.


İstanbul’da Fotoğraf Çekilebilecek Yerler

Sultanahmet Camii

İnstagram’ın en popüler İstanbul fotoğrafları arasında Sultanahmet Camii fotoğrafları var. Turistlerin gözdesi olan ve bir o kadar da tarih kokan bu yer İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek yerler arasında yer alıyor.


Çiçek Pasajı

İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek yerlerden bir tanesi de Çiçek pasajı. Doğru açı yakalandığında oldukça şık fotoğraflar elde etmek mümkün.


Ortaköy

İstanbul’un en güzel manzaralarından bir tanesi de Ortaköy’dür. Köprü ve caminin bir arada görüntülendiği sahne herkesin gözünün önüne mutlaka geliyordur. İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek yerler arasında en popüler yerlerden bir tanesidir.


Galata Kulesi

Galata Kulesi İstanbul denince akla gelen ilk yapılar arasındadır. İstanbul ile alakalı fotoğrafı Google’dan arattığımızda fotoğrafların büyük çoğunluğunda Galata Kulesini görmek mümkün. Kendisi tüm ihtişamı ile dimdik dururken yanında binalar görünür. İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek yerler arasında en çok tercih edilen yerlerden bir tanesidir. Hatta insanlar kapısında uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Galata Kulesi’ne çıkmak ve orada bir fotoğraf çekebilmek için. 


Topkapı Sarayı

Hem turistler hem de tarih severler için İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek yerler arasında ilk sıralarda Topkapı Sarayı yer alır. Topkapı sarayı 600 yıllık Osmanlı İmparatorluğu’nun 400 yılı boyunca devletin ana merkezi, idare organı olarak görev sürmüştür. Padişahlar bu sarayda yaşamışlardır.


Kapalıçarşı

Hem İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek yerler arayanlar hem de alışveriş yapmak isteyenler için vazgeçilmez bir yer.


Balat

İnstagram’a atmalık, fotojenik fotoğrafları burada bulmak oldukça kolay. Balat’a gelin ve etrafınıza bakarken fotoğraf makineniz veya telefonunuz mutlaka elinizde olsun.


İstanbul’da Gezilebilecek Yerler

İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek yerler aynı zamanda İstanbul’da gezilebilecek yerler arasında yer alır. Neticede İstanbul’da gezilebilecek yerler aynı zamanda fotoğraf çekmek ve o anı ölümsüzleştirmek istenilecek yerlerdir. Yukarıda listelenen ve daha nice yerler İstanbul’da gezilebilecek yerler arasındadır. İstanbul’da fotoğraf çekilebilecek yerler ya da İstanbul’da gezilebilecek yerler aramaya gerek yok. İstanbul’a gelen kişinin her anı gezmek ve fotoğraf çekmekle geçecektir zaten.




Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya