İstanbul'da Gece Fotoğrafçılığı | İstanbul'da Gece Fotoğrafçılığı Nerde Yapılır? Gece Fotoğrafı Çekilebicek Yerler Neresi?

 İstanbul Türkiye’nin en kalabalık şehridir. Bunun için birçok sebep sayılabilir. 

Öncelikle eski başkent olduğu ve iki kıtayı bir araya getirdiği için ticaretin merkezidir. Geçmişte de öyleydi, günümüzde de böyle. Bunun yanında kalabalık olan bu şehir doğal olarak daha fazla insana ev sahipliği yaptığı için kültürel mirası da bir hayli fazladır. Topkapı Sarayı, Kapalıçarşı, Galata Kulesi, Kız Kulesi, Galata Köprüsü ve daha sayılamayacak nice kültür mirasları da bu şehirde kalmıştır ve günümüzde de halen yaşamaktadırlar. İstanbul, gezilecek yerleri ve fotoğraf çekilecek mekanları çok fazla olan bir şehirdir.


Gece Fotoğrafçılığı İstanbul’da Yapılır Mı?

İstanbul gezilip görülecek şehirler listesinin başında geldiği için doğal olarak fotoğraf çekmek için de muhteşem bir şehirdir. İstanbul gece fotoğrafı çekmek için gün boyu fotoğraf çekerek beklemek yeterlidir. Geceyi beklemeye gerek yoktur. Zaten bu şehirde zaman su gibi akıp geçiyor. Ne ara akşam oldu, bile diyebilirsiniz. 

İstanbul gece fotoğrafı çekmek için Çamlıca Tepesi tercih edilebilir. Çamlıca Tepesi üzerine çıkıp kaliteli bir kamera ile profesyonel İstanbul gece fotoğrafı çekebilirsiniz. İsterseniz de bir tripod yardımı ile kamerayı uzun pozlamaya ayarlayıp İstanbul gece fotoğrafı çekebilirsiniz. Böylece o duvar kâğıtları indirilen sitelerde görülen profesyonel resimleri bizzat kendiniz çekebilirsiniz.


İstanbul’da Gece Fotoğrafı Çekilebilecek Yerler

İstanbul gece fotoğrafı çekmek için yüksek bir yer şarttır. Manzara olmazsa İstanbul gece fotoğrafı olmaz. Gündüz vakti herhangi bir yeri, sokağı çekmek kolaydır fakat gece bu sadece şehrin ışıklarının net ve mükemmel göründüğü yerlerden çekilebilir. 

İstanbul tarihi ile kültürü ile doğası ile eşsiz bir şehirdir. Gerek Türkiye içerisindeki şehirler gerekse yurt dışındaki şehirlerle kıyas yapıldığında İstanbul çok büyük farkla öne geçecektir. Hatta bugün Avrupa ve Amerika’da insanlara “Türkiye’nin başkenti neresidir?” diye sorduğunuzda size “İstanbul” cevabını vereceklerdir. Tıpkı bugün bizim Amerika Birleşik Devletleri’nin başkentini New York sanmamız gibi. Başkent olmamasına rağmen başkentten daha gelişmiş olan şehirlere örnek İstanbul ve New York verilebilir.

İstanbul tam olarak yedi tepeden meydana gelmiştir. Yani sanılanın aksine İstanbul düzlük bir şehir değildir. Bu şehirde tam olarak yedi tepe vardır ve Yeditepe ismi de buradan gelmektedir. O halde İstanbul gece fotoğrafı çekmek için tepe aramaya gerek yok.

Çamlıca Tepesi’nden sonra Boğazı Avrupa kısmından görüntülemek için Ulus Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz. Bu parkta köprüyü ve eşsiz boğazı çok güzel bir açıyla yakalayıp İstanbul gece fotoğrafı çekebilirsiniz.


Gece Fotoğrafı Nasıl Bir Yerde Çekilmelidir?

Her zaman fotoğrafın çekildiği yerin yüksek olmasına gerek yok. İstanbul’da gece fotoğrafı çekilebilecek yerler oldukça fazladır. Yüksek olmayan bir yere örnek olarak “Eminönü” sayılabilir. Eminönü Karakoy halicinde, Eminönü tarafından Karaköy’e doğru bakarsanız Galata Kulesi’nin o haşmetli görünümü karşısında büyülenebilirsiniz. İstanbul’da gece fotoğrafı çekilebilecek yerler arasında burası da yer alır. Alçakta da olsanız karşınızda bir tepe vardır ve Galata Kulesi tüm ihtişamı ile karşınızda durur.

İstanbul gece fotoğrafçılığı açısından oldukça uygun bir şehirdir. Aslında gece fotoğrafçılığı adında bir meslek yoktur. Fotoğrafçılığın alt dalı olarak gece fotoğrafçılığı sayılabilir. Normalde fotoğrafçılık yapan fakat ışıkların az olduğu zamanlarda fotoğraf çekmek isteyenler gece fotoğrafçılığı yapabilirler. İstanbul gece fotoğrafı çekmek açısından seçilebilecek en iyi yerlerden bir tanesidir.
Nakkaş Tepe de İstanbul gece fotoğrafı çekmek için tercih edilebilecek yerler arasında yer alır. Yine boğazı net bir şekilde gösterecek bir manzaraya sahip olan bu yer, İstanbul’da az da olsa kalan yeşillikleri görmeye de fırsat sunuyor. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya