BCAA Nedir? Ne İşe Yarar - BCAA Çeşitleri Nelerdir?

Spor bir insanın vazgeçilmezi, olmazsa olmazıdır. Her insanın günlük olarak belli bir süre boyunca spor yapması sağlıklı bir vücut için şarttır. Fazla kilolu insanlar veya zayıf insanlar için ise bir zorunluluktur. Vücuttaki fazla yağlar kaldıkları süre boyunca her an vücudu olumsuz etkiler. Gerek iskelet yapısı olsun, gerek organların sağlığı açısından olsun, her daim olumsuz etkiler yaratır. Öte yandan zayıf insanlar da normal bir hale dönmek için de spor yaparlar. Zayıf insanlar da kilo almak için yemek yemek yerine sağlıklı vücut geliştirmek için bcaa gibi ürünler kullanırlar.








bcaa

BCAA Nedir?

Bcaa çeşitleri piyasada oldukça fazladır. Bcaa bir aminoasit zinciridir. Kendisi de proteinin yapı taşıdır. Proteinin sentezi ve kas üretimi için aminoasitlerin bir araya gelip, uç uca eklenmesi ile bir zincir oluşturması gerekir. İşte bu zincir bcaa yani dallı zincirli aminoasitlerdir.  Kas proteinlerinde yer alan aminoasitlerin %35 kadarını bu aminoasitler oluşturur.

Bcaa nedir, Bcaa ne işe yarar? Bcaa kullanımı sağlıklı mıdır? Bcaa kullanımı nasıl olmalıdır? Bu sorular genelde kilo almak isteyen ve düzenli spor yaparken de destek almak isteyen insanlar tarafından sıkça sorulan sorulardır. 


Bcaa Ne İşe Yarar?

Bcaa nedir, bunu öğrendik. Kendisi bir aminoasit zinciriydi. Aminoasitlerin bir araya gelip uç uca eklenmesi ile bu zincirler oluşuyordu. Peki, bu bcaa ne işe yarar? 

Elbetteki bcaa kas oluşumunu destekler. Proteinlerin sentezlenmesi için bcca gibi aminoasitler şarttır. Kasların gelişmesi için var olan kas proteinler bu bcaa aminoasitlerinden (tamamı olmasa da) oluşur. Kısacası Bcca kas oluşumunda büyük rol oynar. Bcaa çeşitleri arasından uygun bcaa kullanımı ve spor ile beraber kısa sürede kas gelişimi hız kazanır.



BCAA Çeşitleri Nelerdir?

Birçok bcaa çeşitleri mevcuttur. Fakat hangi bcaa hangi alanda daha uygun? 

Eğer sporcunun amacı kas yapmak ise, 1 servisinde tam 10gr bcaa ile en yüksek bcaa miktarına sahip olan Bcaa Big tercih edilebilir. Ayrıca Bcaa Big’in 1 servisinde 4 gram da glutamin bulunur. Bu sayede antrenman sonrasında yenilenmeyi hızlandırır. İçerisinde taurin de bulunur. Bu taurin sayesinde de antrenman öncesinde kullanıldığında kişiyi spora hazır hale getirir. 

Eğer sporcu kaslanırken bir taraftan da yağ yakmak istiyorsa Bcaa Pro Ripped uygun olan bcaa çeşitleri arasında yer alır. Bu ürünün içerisinde bcaa ya ek olarak karnitin, CLA, kafein ve termojenik içerikler mevcuttur. Eğer ağırlık çalışmaları sonrasında kardiyo yaparak spor sonlandırılıyor ve en hızlı yağ yakmayı gerçekleştirmek istiyorsa bu ürün sporcu için en uygun bcaa çeşitleri arasında birinci sırada yer alır. Ayrıca içerisindeki taurin ve kafein de spordan önce tüketildiğinde hem fiziksel, hem de zihinsel olarak kişiyi spora hazır hale getirir. 

Düzenli olarak bcaa kullanan kişinin maksimum verim almak için kullanılan ürünü ara sıra değiştirmesi gerekmektedir. Çoğu üründe bu böyledir. Bcaa’ların içerisinde lösn, izolösin ve valin olmak üzere 3 farklı aminoasit mevcuttur.  Bu durumda protein sentezinin hızına hız katmak için bunlara ek olarak esansiyel aminoasitlerin tümü alınabilir. Bunun için Amino Reaal ürününün içerisinde vücut tarafından sentezlenmeyen 9 farklı esansiyel aminoasit bulunur.

Sadece bcaa satın almak isteyen ve diğer ek özelliklere gerek duymayanlar için bcaa Pro ailesine bakılabilir. Birbirinden farklı aroma çeşitleri ile hem kas geliştirirken aromaları ile de hoş bir deneyim sunar.

Bcaa çeşitleri görüldüğü üzere sporcunun isteği ve ihtiyacına göre farklılık gösterir. Bu durumda bcaa dan en fazla verimi almak isteyen sporcu bcaa çeşitlerinden en uygun olanı seçmeli ve gerektiği kadar kullanmalıdır.






Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya