Vize İçin Gerekli Evraklar Neler? Vize Nereden Alınır? Turist Vizesi ve Amerika’da Çalışmak

Vize, sadece vize ile ziyaretçi kabul eden ülkelere girebilmek için ilgili kurumlardan almanız gereken resmi bir evraktır. Başvurmak istediğiniz ülkeye ve başvuru amacınıza göre farklı vize çeşitleri bulunmaktadır.

Bu yazıda vize için gerekli evraklar, vize nereden alınır, turist vizesi nasıl alınır, Amerika’ya çalışmak için nasıl gidilir gibi soruların cevaplarını öğreneceğiz.

vize için gerekli evraklar

Vize için gerekli evraklar nelerdir?

Pasaport

Vize için gerekli evraklar listesinin başında pasaport geliyor. Dönüş tarihinden itibaren 6 ay geçerlilik süresi olan bir pasaport vize için gerekli evraklar listesinin başını çekiyor. Daha önceki pasaportlar varsa onların fotokopileri de vize almaya katkı sağlar. Fakat aktif pasaportun aslı muhakkak gerekli.


Vize Başvuru Formu

Vize başvuru formu vize için gerekli evraklar arasında en önemlilerinden bir tanesidir. Vize başvuru formu ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Her ülke kendi başvuru formunu oluşturur ve onu kabul eder. Bununla beraber bazı ülkeler bu formu bizzat yazı ile doldurulmasını talep ederken bazı ülkeler ise bilgisayar ortamında online olarak bu formun doldurulmasını önerir. Bunun hakkındaki bilgi vize almaya kalkmadan önce mutlaka bilinmelidir.


Vize Talep Dilekçesi

Vize talep dilekçesi de vize için gerekli evraklar arasında yer alır. Normal bir dilekçedir ve başvuruyu yapan kişi tarafından gidilmek istenen ülkenin elçiliğine veya konsolosluğuna hitaben yazılır. Bu dilekçe içerisinde gidiş amacı, gidilecek şehir ve gidiş-dönüş tarihleri hakkında bilgi verilir. Bu dilekçe bazı ülkelerde vize almanın temel taşıdır. Bu sebeple dilekçe yazılırken sakin olmalı ve yazılacak kelimeler özenle seçilmelidir ki vize alma ihtimalini artırsın. 


Biyometrik Fotoğraf

Tüm resmi evrakların vazgeçilmezi olan biyometrik fotoğraf vize için gerekli evraklar haricinde mutlaka gereklidir. Vize onayına işlenecek 2 adet biyometrik fotoğraf mutlaka olmalıdır. Fotoğrafın boyutu gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterse de ortalama olarak 3,5 cm ve 4,5 cm boyutlarındadır ve arka fonu beyazdır.  Mutlaka güncel tarihli (6 ay içerisinde çekilmiş) olmalıdır. Biyometrik fotoğraf çekildiğinde neredeyse sıfır makyaj, robotsu bir bakış ve dik durarak karşıya bakmak temel prensiptir.


Rezervasyonlar ve Uçak Biletleri

Vize almanın temel taşlarından bir tanesi de bunlardır. Rezervasyon ile kalacağınız oteli belirterek vize almanızı kolaylaştırabilirsiniz. Böylece ülke oraya ne için gittiğinizi daha net anlayacaktır.

  • Seyahat Sağlık Sigortası

Meslek Evrakları

Meslek evrakları çalışmak için giden bireylerin vize alma ihtimallerini tavan yapacak evraklar arasında yer alır.


Mülk Kayıtları

Mülk kayıtları da gidilecek ülkeye bir mülteci rolü ile değil, ziyaret sebebi ile gidildiğini kanıtlar niteliktedir.


Banka Hesap Dökümü

Bankalar ile yaptığınız işlemler vize onayına doğrudan etki eder.

  • Nüfus Kayıt Örneği
  • İkametgah Belgesi
  • Kimlik Fotokopisi


Vize Nereden Alınır?

Vize almak isteyenlerin en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi de vize nereden alınır sorusudur.

Bilinene göre vize kişinin ikametgah adresine en yakın temsilcilikten alınır. Gidilecek ülkenin konsolosluğu uzak kalıyorsa elçiliği tercih edilir. 


Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Vize almak isteyen insanların birçoğu da turist vizesi nasıl alınır, bunun hakkında merak ediyorlar. Turist vizesi nasıl alınır, nereden alınır, hangi koşullarda alınır? Bu soruların hepsinin cevabı yukarıda yazmaktadır. Vize için gerekli evraklar ne ise turist vizesi için gerekli evraklar da odur. Fakat turist vizesi almak diğer vize türlerine göre çok daha kolaydır.


Amerika’ya Çalışmak için Nasıl Gidilir?

Amerika’ya çalışmak için nasıl gidilir, son yıllardan en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. Birçok insan için Avrupa’dan sonraki en büyük hayal hiç şüphesiz Amerika’dır. Amerika’ya çalışmak için nasıl gidilir, orada çalışmak mümkün mü?

Amerika geçici çalışma vizesine başvuru yapmak isteyen bir kişi öncelikle ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu’na I-29 çalışma izni başvurusunu yapması gerekiyor. Daha sonra USCIS I-129 formunu onayladıktan sonra geçici olarak ta olsa işçi vizesine başvuru yapılabilir. Daha sonraki süreçlerde bu uzatılabilir.





author

Resul BOZBURUN

2017 yılından beri farklı isimlerle blogger camiasında yer alıyorum. 2020 yılında Acabaa.com'u kurdum. Şu aralar sibersaldirilar.com 'da Siber Güvenlik üzerine çalışıyorum. Dilerseniz bana buradaki mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya