Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) Bölümü Okunur Mu? Mezunları Ne İş Yapar?| Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü

 Yönetim bilişim sistemleri, organize etme, karar verme, organizasyondaki bilgilerin koordinasyonu, organizasyonun kontrolünden sorumludur. Teknoloji ile insanı bir araya getiren organdır. Günümüz zamanında bilginin son derece önemli olması sebebiyle akademik olarak ta yönetim bilişim sistemleri iş imkanı mutlaka vardır.

yonetim bilisim sistemleri okunur mu


Yönetim Bilişim Sistemleri Okunur Mu?Yönetim Bilişim Sistemleri Okunur Mu?

Yönetim bilişim sistemleri okunur mu sorusu bu alanda ilerlemek, bu alanda başarı sağlamak isteyen ama atanma ya da meslek sahibi olma konusunda endişe duyan üniversite adaylarının ortak sorusudur. Yönetim bilişim sistemleri iş imkânı oldukça geniştir. Çünkü yönetim bilişim sistemleri mezunları endüstri ve endüstriyel faaliyetin olduğu yer alanda iş imkânı yakalayabilirler. Bu iş imkânlarını devlet kurumunda yakalamak isteyen adayların mezun olduktan sonra KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ye katılması gerekmektedir.

Yönetim Bilişim Sistemlerine benzer bir bölüm olan Bilgisayar Mühendisliği hakkında bilgi sahibi olmak için buradaki yazımızı inceleyebilirsiniz.


Yönetim Bilişim Sistemleri Mezunları Ne İş Yapar?

Yönetim bilişim sistemleri okunur mu sorusundan sonra en çok sorulan sorulardan bir tanesi de “yönetim bilişim sistemleri mezunları ne iş yapar” sorusudur. Yönetim bilişim sistemleri iş imkânının endüstri ve endüstri faaliyetinin olduğu her yerde oldukça mümkün olduğundan bahsetmiştik. Şimdi de yönetim bilişim sistemleri mezunları ne iş yapar, ona bakacağız.

Yönetim bilişim sistemi mezunları günümüzdeki markaların bilişim alanına sıklıkla yönelmesi ile oldukça değer kazanmışlardır. Yönetim bilişim sistemi mezunlarının temel görevi, bilgisayarı ve yazılımı şirketlere entegre etmektir. Bu demektir ki, yazılım ve bilgisayarı şirketlerin kullanabileceği duruma getirmek, kullanılabilecek yol ve yöntemleri paylaşmak, kullanırken uygulanacak işlemleri sıralamak, hazırlamak ve özellikle organize etmektir. Bu durumda da yönetim bilişim sistemleri iş imkânı oldukça yüksektir. Özellikle yönetim bilişim sistemleri mezunu kendini eğitim hayatı boyunca ve mezun olduktan sonra da geliştirmişe şirketler tarafından havada kapılacaktır. Bu sebeple yönetim bilişim sistemleri okunur mu diye tekrar sormaya gerek yoktur.


Yönetim Bilişim Sistemleri Kaç Yıllık?

Yönetim bilişim sistemleri 4 yıllık bir lisans eğitiminden ibarettir. Öğrencilerin mezun olabilmesi için de 240 AKTS haklarını mutlaka doldurmaları gerekmektedir. Bu 4 yıl içerisinde yönetim ve bilişim sistemleri öğrencilerine konu ile alakalı bir takım dersler verilir. 

Yönetim Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Puanları

Yönetim bilişim sistemleri ve teknolojileri okumak isteyen adayların yönetim bilişim sistemleri ve teknolojileri sıralama ve taban puanlarına dikkat etmesi gerekiyor. Yönetim bilişim sistemleri ve teknolojileri sıralama ve taban puanları 2020 yılı itibari ile aşağıdaki gibidir.
  • Boğaziçi Üniversitesi – Yönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce) – 2688
  • Özyeğin Üniversitesi – Yönetim Bilişim Sistemleri (Burslu) – 3272
  • Yeditepe Üniversitesi – Yönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce, Burslu) – 24925
  • Kadir Has Üniversitesi - Yönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce, Burslu) – 27807
  • İstanbul Şehir Üniversitesi - Yönetim Bilişim Sistemleri  (burslu) – 63190
Yönetim bilişim sistemleri ve teknolojileri sıralama listesi bu şekilde artarak yükselmektedir. Listede en iyi başarı sıralaması gerektiren üniversite 2688 ile Boğaziçi Üniversitesiyken en düşük başarı yönetim bilişim sistemleri ve teknolojileri sıralama gerektiren üniversite ise 811811 ile Kafkas Üniversitesi olmuştur.


Yönetim Bilişim Sistemleri Dersleri Neler?Yönetim Bilişim Sistemleri Dersleri Neler?

Toplamda 4 yıl yani 8 dönemlik bir lisans eğitim programı ile karşı karşıya olan yönetim bilişim sistemleri öğrencilerinin 4 yıl içerisinde göreceği dersler şunlardır:
  • Genel Muhasebe,
  • Bilişim Hukuku,
  • Bilgisayar ve Programlamaya Giriş,
  • Üretim Yönetimi,
  • Sistem Analizi ve Tasarımı,
  • Yeni İletişim Teknolojileri,
  • Ağ Yönetimi ve Bilgi Güvenliği
  • İşletme Bilgi Sistemleri,
  • Pazarlama Yönetimi,
  • Algoritma ve Programlama,

Bu dersler başta olmak üzere birçok dersten 4 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Diğer dersler de yine bu derslere benzer, konu bakımından fazla uzaklaşmayan derslerdir.






Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya