Telepati Nedir? Telepati Kurmak - Telepati ile Rüyaya Girmek?

Telepati, diğer adıyla uzaduyum... Metafizik ve parapsikoloji ile ilgilenenlerin adını sık duyduğu bu ilginç yetenek, telepati nedir? gelin beraber irdeleyelim...


Telepati Nedir?

Telepati, normal iletişim sırasında kullanılan 5 duyu organının kullanılmadan iletişim kurulabilmesini sağlayan eden bir iletişim tekniğidir. Bir kişiden diğer kişiye verinin beyin yoluyla aktarılmasını ifade etmektedir. Gerçekleşen bu iletişim sırasında herhangi bir söz, el hareketi vb. kullanılmaz. (Gerçekliği tartışılır ama inan kişi sayısı bir hayli çok...)

Telepati nedir

Altıncı duyu olarak bilinen bu yeteneğin geçmiş dönemlerde tüm insanların sahip olduğu fakat zamanla yozlaştığı düşünülmektedir. Aslında bakarsanız henüz dilin icat edilmediği dönemlerde insanların nasıl iletişim kurduğu sorusuna bu ifade cevap veriyor. 


Telepati Gerçek mi?

Telepati yapmak gerçekten mümkün mü? Bu soruya net bir şekilde cevap vermek henüz mümkün değil. Fakat gerçek olduğunu kanıtlayan bazı bilimsel çalışmalar mevcut. Bu çalışmaların sayısının artmasıyla durum hakkında kesin bir sonuca varılabilir.

2013 yılında yapılan bir araştırmada iki farklı binada konumlandırılan Rajesh Rao ve Andrea Stocca adlı iki kişi arasında başarılı bir zihin iletişimi kurulduğu gözlemlenmiştir. Telepati kurmak için bir bilgisayar oyundan yararlanılan deneyde deneklerden bir tanesi bilgisayar oynarken bir diğeri elinde oyunda ateş etme işlevini yerine getiren bir buton tutmuştur. Oyunu oynayan kişi zihin yoluyla iletişim kurarak butonu elinde tutan diğer kişiye mesaj göndermiş ve doğru zamanda ateş ederek hedefi başarılı bir şekilde vurmuştur. 

Bir başka deneyde ise 2 farenin beyinleri biribirine bağlanarak telepati yöntemleri ve gerçek olup olmadığı incelenmiştir. Farelerden birine eğitim verilerek bir butona basması öğretilmiştir. Eğitim alan fare butona basmayı öğrendikten sonra eğitimsiz fare de butona basmayı öğrenmiştir.

Tüm bu deneylere ek olarak İslam literatürü incelendiğinde n geleceği bilmenin Allah istediği taktirde mümkün olabildiği gözlemlenmektedir. (Cin, 72/27)


Telepati Yöntemleri Nelerdir?

Telepati yöntemleri, araştıran ve uygulamaya çalışan kişilerin sıklıkla merak ettiği konulardan bir tanesi olmuştur. Aslında bakarsanız birkaç yöntemden oluşmamaktadır, bir bütün halinde yapılan ve yüksek odaklanma hali gerektiren bir eylemdir.


Telepati Yapmak - Nasıl Yapılır?

Telepati yapmak için kişinin sessiz, sakin bir yerde olması ve kafasında onu meşgul eden başka bir düşüncenin olmaması gerekmektedir. Adım adım şu şekilde yapılmaktadır:
  • Rahat bir pozisyonda oturulmalı veya uzanılmalıdır.
  • Nefes alıp verme işlemi yavaşlatılmalı ve kontrol altında tutulmalıdır.
  • 5 duyu organını yok sayıp kalp atışlarına ve vücuttaki enerjiye odaklanılmalıdır.
  • İletişim kurmak istenilen kişi ve düşünceye odaklanılmalıdır.

Telepati ile Rüyaya Girmek - Telepati ile Birisinin Rüyasına Girmek Mümkün mü?

Telepati ile rüyaya girmek, bir kişinin rüyasına dahil olmak mümkün mü? Bildiğiniz üzere rüyalar bilinç altımızdan etkilenerek kurguladığımız hikayeler olarak karşımıza çıkabiliyor. Bu sebepten zihin yoluyla manipüle edilen bir kişinin rüyasında kendimizi görmesini sağlamak mümkün.

Bu yetenği başlı başına beyin yoluyla iletişim kurmak olduğu için karşımızdaki kişinin rüyasına girmek amacıyla kullanılabilir. Ne kadar başarılı olunur, tartışılır...


Bu yazıda telepati yeteneğinin henüz net olmamakla birlikte bilimsel olarak da kanıtlanan her insanın yeniden kazanması durumunda ona kolaylık kazandıracak bir yetenek olduğunu öğrendik...
author

Resul BOZBURUN

2017 yılından beri farklı isimlerle blogger camiasında yer alıyorum. 2020 yılında Acabaa.com'u kurdum. Şu aralar sibersaldirilar.com 'da Siber Güvenlik üzerine çalışıyorum. Dilerseniz bana buradaki mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya