Düz ve Dalgalı Saçları Hayal Olmaktan Çıkaran 5 En İyi Maşa

Maşa ve düzleştirici arasındaki farkları anlatarak en iyi maşa modellerini listelediğimiz bu haftaki yazımızı mutlaka okuyun!

Saç maşası ve saç düzleştiricisi iki farklı amaç için kullanılan ve sıcaklık sayesinde saç şekillendirmeye yarayan aletlerdir. Dalgalı ve kıvırcık saçlara sahip olmak istiyorsanız maşa tercih etmeli, düz saçlara sahip olmak istiyorsanız düzleştirici seçmelisiniz. Bazı markalarda ise maşa ve düzleştirici bir arada kullanılabilen ergonomik ve pratik tasarımlar mevcuttur.


En iyi maşa markası araştırmalarınızda dikkat etmeniz gereken bazı önemli detaylar vardır. Piyasada 50 Tl’den başlayıp 4.000 Tl’ye kadar uzanan geniş bir skala olmasıyla, saçlarınıza hasarsız ve kalıcı şekil verebileceğiniz doğru maşayı seçmek de zorlaşmıştır. Yazımızda sizler için maşa  satın almadan önce dikkat etmeniz gereken detayları listeledik ve buna uygun önerilerde bulunduk. Doğru seçimi yapmak için okumaya devam et!


En İyi Maşa Seçiminde Nelere Dikkat Edilir?


  • Maşa/Düzleştirici Plaka Çapı/Genişliği

Seçeceğiniz ürünün öncelikle saç tipinize ve saç modelinize uygun bir ağız genişliğine sahip olması gerekmektedir. Maşalarda bukleler ve kalın dalgalar yapacaksanız 19 mm çapın üzerinde plaka tercih etmelisiniz.  Plaka çapı düştükçe daha ince ve küçük kıvırcıklar elde edebilirsiniz. Düzleştiricilerde ise saç uzunluğu ve sıklığı arttıkça seçeceğiniz ürünün plaka genişliğini de arttırmanız gerekmektedir.


  • Isı

Genellikle maşa ve düzleştiriciler 150 derece ısıdan başlar ve maximum 230 dereceye kadar ayarlanabilir. Farklı saç tipleri için farklı sıcaklık gerekebilir bu nedenle sıcaklık ayarları fazla olan bir model seçmeniz işinize yarayabilir.


  • Plaka Materyali

Piyasada plakaları seramik, turmalin ve titanyum gibi farklı materyallerden oluşan maşalar mevcuttur ve her biri farklı saç tipleri için avantaj sağlar. Bu nedenle saç tipinize uygun plakaya sahip maşayı seçmelisiniz. Seramik plakalar en çok tercih edilen materyaldir çünkü tüm saç tiplerine uygundur. Çabuk ısınır ve pürüzsüzdür. Turmalin, ince saçlar için mükemmel bir tercihtir. Elektriklenmeyi önler ve düşük ısılarda bile başarılı sonuç elde edilir. Titanyum ise kabarık ve asi saçlarda başarılıdır. Yüksek ısı sağlar ve saçı dilenen şekilde sabitler.


  • Otomatik Kapanma 

Maşanın fişini çekmeyi unutup unutmadığınız sürekli aklınıza takılıyor ve sizi korkutuyorsa belli bir süre  kullanılmadığında  otomatik kapanan modeller sizin için en iyisi olacaktır.


  • Isınma Süresi

Bazı ürünler saniyeler içinde bazı modeller ise birkaç dakikada ısınır. Aceleci biriyseniz ısınma süresi kısa olan modelleri tercih etmelisiniz.


  • Kablo Uzunluğu

Aynaya yaklaşmak isterken iki büklüm olmak zorunda kalmamak için tercihinizi uzun kablolu veya kablosuz ürünlerden yana kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır.


  • Farklı Başlık Seçenekleri

Tek bir ürünle başlık değiştirerek birçok farklı modele sahip olmak farklılık arayan kadınlar için muhteşemdir. Ekonomik ve pratiktir. Ayrıca saç modelinizde değişikliğe gitmek istiyorsanız kolay saç modelleri yazımıza göz atabilirsiniz. 



En İyi Saç Maşası 2021 Modelleri 


Belirttiğimiz detaylara dikkat ederek seçebileceğiniz ortalama fiyatlı ve yüksek performanslı 5 farklı ürünü sizler için listeledik;


  1. Arzum Belisa Seramik Saç Düzleştiricisi
  2. Philips Stylecare Saç Maşası
  3. Shibowavy Jolvena Saç Maşası 
  4. Fakir Pixie Saç Şekillendirme Seti 
  5. Babyliss Sublime Touch Saç Maşası
En iyi maşa


Daha Başarılı Sonuç İçin Tavsiyeler  


  • Her kullanımdan sonra alkollü mendille plakaları temizleyin. 
  • Kullanmadan önce mutlaka saçlarınıza ısı koruyucu sprey sıkın.
  • Saçlarınız ıslaksa önce saç kurutma makinesiyle iyice kurutun ve eğer saçınıza yağ veya sabitleyici sprey sıkmak istiyorsanız şekillendirme işiniz bittikten sonra uygulayın.
  • 180 derece ısı bir saça şekil verebilmek için yeterli olmalıdır. Daha fazlası saçınızı yıpratabilir. Unutmayın, en iyi maşa saçınıza hasar vermeden istediğiniz şekli verendir.


author

Nihan BALLI

Merhaba, ben Nihan. 1992 yılında İzmir'de doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim ayrıca 2. üniversite olarak Bilgisayar Programcılığı okuyorum. Daha önce Dijital Pazarlama ve SEO uyumlu içerik yazarlığı eğitimleri aldım ve bir süredir dijital içerikler üretmekteyim. Ayrıca buradaki blogumda yazılar yazıyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya