Meslek Seçiminizi Kolaylaştıracak En İyi Para Kazandıran Meslekler

Günümüzde para tüm kapıları açan bir anahtar olduğundan en iyi para kazandıran meslekler hakkında araştırmalar yapıyor ve doğru adımı atmaya çalışıyorsanız bu haftaki yazımızı mutlaka okuyun!

Hayat boyu seçeneklerle boğuşuyoruz ve tercihler yapıyoruz. Tercihlerimiz ise geleceğimizi çiziyor. Doğru zamanda doğru kararı vermek, gelecekte olmak istediğimiz kişiyi, yapmak istediğimiz işi belirliyor. Sürekli gelişen dünyada yeni iş kolları farklı alanlarda ihtiyaçları doğurdu. Böylece en çok para kazandıran meslekler hangisi sorusuna alacağımız cevap sürekli değişir oldu.


en iyi para kazandıran meslekler


İnternette dünyanın en çok para kazandıran mesleği araması yaptığınızda karşınıza çıkan sonuçlarla kafanız karışabilir. Listedeki mesleklerin modası geçmiş olabilir, başka ülkelere göre oluşturulmuş olabilir veya size uygun olmayabilir. Sıkça karşılaştığım başka bir sorun ise sunulan listelerin yalnızca sayısal ve eşit ağırlık çıkışlı öğrencilere yönelik olması. Sözel veya dil çıkışlı öğrenciler verim alamıyor. Peki bu alanlarda hiç mi çok para kazandıran meslek yok? Diğer alanlara göre az olsa da var. Doğru kararı vermek için kulaktan dolma bilgilerle sonuca varmadan önce birkaç soruya cevap bulup öngörüleriniz, kişiliğiniz ve mantığınızla hareket etmeniz gerekiyor. 

Meslek Seçimi Yaparken Kendinize Sormanız Gereken Sorular 

  • Hangi meslekte çalışana ihtiyaç var? Hangi meslekler geçerliliğini kaybetmez?
Tek amacınız dünyada en çok para kazandıran işler arasından seçim yapmaksa, öncelikle öngörülü olup gelecekte hangi iş kollarında çalışana ihtiyaç olacak, hangi meslekler seneler geçse bile geçerliliğini kaybetmeyecek bunları araştırın ve liste oluşturun.
  • Severek hangi işi yapabilirim?
Ardından bunların arasından hangi iş kolunu severek yapabileceğinizi düşünün. Mesleğinizin aynı zamanda hobiniz olabilir ve keyifli bir iş hayatınız olur. Hobilerinizi henüz keşfetmediyseniz bu yazım size yardımcı olabilir.
  • Kendimi gösterebileceğim iş hangisi?
Sevdiğiniz bir işi tercih edersiniz, o işte verimli olursunuz ve işinizde ön plana çıkar, ilerlersiniz. Seçtiğiniz meslek ne olursa olsun, yerinde sayan biriyseniz ilerleme kaydedemezsiniz. Kazancınızı arttırmak biraz da sizin elinizde.
  • Nerede çalışmak istiyorum?
Çalışmak istediğiniz ülkeyi belirleyin ki hedeflerinizde yanılmayın. Her ülkenin ihtiyaçları ve maaşları farklıdır. Türkiye’de yaşayacaksanız, İngiltere’deki meslekleri ve maaşları araştırmanızın hiçbir anlamı olmayacaktır.

Tüm sorular cevaplandığında en çok para kazandıran meslek karşınıza rahatlıkla çıkacaktır. Size kolaylık sağlaması ve rehberlik etmesi açısından sorduğumuz ilk soru için sözel, sayısal, eşit ağırlık ve dil öğrencilerini baz alarak küçük bir liste oluşturduk. 


en iyi para kazandıran meslekler


Çok Para Kazanmak İçin Hangi Alanlara Yönelmeliyim?


  • Tıp (Sayısal)
  • Teknoloji (Eşit Ağırlık)
  • Eğitim/Öğretim ve Sosyal Medya (Sözel)
  • Tercüme (Dil)

Bu alanlarda çalışana ihtiyaç bitmeyecek ve içerisindeki iş kolları yetkinliğini kaybetmeyecek. Biliyoruz ki, her zaman tıbba, teknolojiye, farklı dillerin tercümesine ve eğitime ihtiyaç duyacağız. Hızla değişen dünyada bu alanlarda her zaman yeni zihinlere ve çalışana ihtiyaç olacak. Bunların arasında kendinizi göstermeniz ve geliştirmeniz mümkün olacak. Şimdi de bu alanlarda en çok para kazandıran 10 mesleği listeleyelim.

En iyi para kazandıran meslekler hangileri?

  1. Cerrah
  2. Biyokimya Uzmanı
  3. Yazılım Geliştirme Uzmanı
  4. Yazılım Mühendisi
  5. Özel Öğretim Öğretmeni
  6. Akademisyen
  7. Sosyal Medya Uzmanı
  8. Mütercim Tercüman
  9. 3D Yazıcı Uzmanı
  10. Veri Analizi Uzmanı
Bu meslek seçiminde ilk aşamanız, neyi istediğinizi ve beyninizin hangi kısmının daha iyi çalıştığını öğrenmenizdir. Sonraki aşama ise planlı olmaktır. Ajandalar bu konuda oldukça iyi bir yardımcıdır. Ajanda seçimiyle ilgili önceki yazımıza göz atabilirsiniz. 

En iyi para kazandıran meslekler arasından 10 tanesini seçtiğimiz listeye siz de geleceğin mesleklerini araştırıp eklemeler yapabilirsiniz. Detaylı bilgi almak veya danışmak için yorum bırakabilirsiniz. Meslek seçimine girdiğiniz bu yolda sonuca hızla ve başarıyla ulaşmanızı dilerim.
author

Nihan BALLI

Merhaba, ben Nihan. 1992 yılında İzmir'de doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim ayrıca 2. üniversite olarak Bilgisayar Programcılığı okuyorum. Daha önce Dijital Pazarlama ve SEO uyumlu içerik yazarlığı eğitimleri aldım ve bir süredir dijital içerikler üretmekteyim. Ayrıca buradaki blogumda yazılar yazıyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya