Yeni Yılda En Çok Tercih Edilen Ajanda Önerileri

Ajanda kullanma alışkanlığına sahip olmak istiyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız birbirinden güzel ajanda önerileri verdiğimiz bu yazı tam da sizi ilgilendiriyor!

Ajanda nedir?

İçerisinde not tutma alanı, takvim, harita, telefon fihristi gibi çeşitli alanlar bulunduran planlayıcı defterlerdir. Özellikle bazı meslek gruplarında ve akademik alanlarda not almak, çizelge oluşturmak, düzen sağlamak önemlidir . Planlı olmak, düzenli yaşamak işlerinizi kolaylaştırır, karmaşadan kurtarır ve amaca daha kısa sürede ulaşmayı sağlar. Dijital platformlarda pek çok uygulama bulunsa da klasik ajandalar veri kaybı riskine karşı daha iyi bir tercihtir. Bu nedenle bu hafta sizlere 2021 ajanda önerileri listesi hazırladık. Listeyi oluştururken mesleki ve akademik ihtiyaçları baz aldık. 


ajanda önerileri


Ajanda kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle ajanda kullanımındaki amacınız önemlidir. Kişisel kullanımlarda belli bir sistematik gerekmezken mesleki kullanımlarda sistematik belirlemeniz gerekmektedir. Not tutmayı gerektiren faaliyetler, oluşturmanız gereken çizelgeler, aylık veya haftalık programlar belirli bir sistematik ile oluşturulmalıdır. 

Ajandaya yazı yazarken en fazla üç farklı renk tercih edilmelidir. Örneğin önemli noktaları, vurguları kırmızı ile yazar ve her önemli detayda kırmızıyı kullanırsanız önemli konuları ayırt etmeniz kolaylaşır. Yazıları kurşun kalemle yazmak ve silgi kullanmak çok tercih edilmez. Bunun yerine tükenmez kalem kullanmak, yazıları silmek için de üzerini çizmek daha kullanışlı ve kesin bir yöntemdir. Böylelikle hangi konuları bitirdiğinizi, nerelerde yanlış yaptığınızı veya hangi işte çözüme ulaştığınızı görebilirsiniz. 

Ajandanızı bölümlere ayırmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Defterin hangi bölümünde ne var, ne zaman nereye bakmanız gerekiyor bilirseniz karmaşıklıktan kurtulup hız kazanırsınız. 

Ajandalar; günlük, haftalık, aylık, süresiz, akademik, organizer, planner, spiral (telli), telsiz noktalı, kareli, çizgili, çizgisiz ajanda gibi çeşitliliğe sahiptir. 

Ajanda seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli şey, kullanım amacınıza uygun olmasıdır. Boyutu, tasarımı ve sunduğu imkanlar amacınıza hizmet etmelidir. Bazı ajandalar organizer kılıfa sahiptir ve ofis içi kullanımlarda diğerlerinden daha pratiktir. Fotokopi çekmeyi gerektiren durumlarda spiral(telli) defter kullanımı işlerinizi kolaylaştırır.  

İhtiyaçlarınıza Göre Ajanda Önerileri

  • Ece Ajandaları

Klasik sevenlere Osmanlı'dan günümüze kadar gelen ve değişmeyen tarzıyla Ece ajandalarını öneriyorum. Sayfa düzeni, tasarımı ve sunduğu imkanlar ile profesyonel kullanım için ideal. Vergi ödeme günleri, gelir-gider çizelgeleri, dini ve milli bayramlar, telefon fihristi gibi listeleriyle muhasebeciler için vazgeçilmez bir araç olabilir.

  • Turuncu Kedi

Ders programı, öğrenci listesi, ders katılım takip listeleri, belirli gün ve haftalar gibi pek çok imkan sağlaması sebebiyle mükemmel bir öğretmen ajandası  olma özelliği taşıyan Turuncu Kedi ajandaları, kullanışlı ve pratiktir.  Öğretmenlere, eğitim ve öğretim dönemi boyunca gerekli olan tüm detayları sistemli bir şekilde kayıtlı tutma imkanı sunuyor.

  • Denden ve LeColor 

Üniversite öğrencilerinin ders notlarını tutmak için ajandalardan faydalandığını sıklıkla görüyoruz. Öğrenciler tarafından daha çok spiral ve haftalık ajanda tercih ediliyor. Çantada veya elde taşınabilir boyutlara ve motive edici tasarımlara sahip olan ajandalar not almayı daha keyifli hale getiriyor. Öğrencilere sade, farklı veya sevimli kapak tasarımları olduğu için Denden ve LeColor ürünlerini öneriyorum.

  • Metis 

Metis ajandasının 2021 yılı teması, “hayat memat” geçtiğimiz yılın özeti niteliğinde.  Defter görünce dayanamayan, günlük olarak kullanan, hiçbir işine yaramasa da bir köşede durmasından mutlu olan biriyseniz kişisel kullanım için dikkat çekici tasarımlarıyla ve paylaştığı mottosuyla Metis ajandaları harika bir tercih.

Listemizde önerdiğimiz tüm ajandalara buradan ulaşabilirsiniz. Unutmayın, başarının sırrı planlı olmaktan geçer. Bir an önce sizler de ajanda önerileri listemizden bir tanesini seçip, planlı yaşamanın tadını çıkarmaya başlayın!

author

Nihan BALLI

Merhaba, ben Nihan. 1992 yılında İzmir'de doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim ayrıca 2. üniversite olarak Bilgisayar Programcılığı okuyorum. Daha önce Dijital Pazarlama ve SEO uyumlu içerik yazarlığı eğitimleri aldım ve bir süredir dijital içerikler üretmekteyim. Ayrıca buradaki blogumda yazılar yazıyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya