Kuaföre Gidemeyenler İçin 10 Adımda Evde Saç Açma İşlemi

Bu haftaki yazımızda işlem görmüş ve doğal saçlar için evde saç açma işlemi nasıl yapılır detaylarıyla anlatacağız.
Biz kadınlar değişikliği severiz ve en büyük değişikliklere saçlarımızla kavuşuruz. Ufak değişiklikleri kalıcı veya geçici saç boyalarıyla yaparken büyük değişiklikler için renk açma uygulaması yapmak isteyebiliriz. Kuaförler güvenilir bir tercih olsa da çok pahalı olduğundan her zaman gidemiyoruz. Evde saç açma ve boyama ise ilk defa yapacaklar için korkutucu olabiliyor. Ama doğru uygulama ile saçlarınızı en az zararla açmanız mümkün. Nasıl mı? Okumaya devam et.

Evde saç açma işlemi nasıl yapılır?

Öncelikle imkanı olanlara saç açma işlemini mutlaka saç açmada uzman bir kuaföre yaptırmasını öneriyorum. Her ne kadar işlemi detaylarıyla anlatacak olsam da saçlarınızın tipine ve işlem görüp görmediğine göre alacağınız sonuç değişecektir. Doğru uygulama yapamazsanız saçlarınız yanabilir. İmkanınız yoksa ve risk almaktan korkmuyorsanız anlatacağım işlemi uygulayabilirsiniz.

evde saç açma işlemi


Saç Açmak İçin Gereken Malzemeler

  • Sevdiğiniz bir markanın saç rengi açıcı ürünü
Kısa saçlar için 2 kutu, uzun saçlar için 3 ve daha fazla öneriyorum. Ben bu işlemi hazır saç rengi açıcı krem boya paketlerini baz alarak yazıyorum. İlk defa yapanlar için saç açıcı tozu önermiyorum çünkü ölçüsünde sıkıntı yaşayabilirsiniz Buradan saç açıcı ürünleri bulabilirsiniz
  • Saç boyama fırçası
  • İnce uçlu saç boyama tarağı
  • Malzemeleri karıştırmak için bir kap
  • Lateks eldiven
  • Ayna
  • Havlu veya boya önlüğü
  • Birkaç tane kıskaçlı toka

evde saç açma işlemi



10 Adımda Saç Açma İşlemi

1. Boyama ve açma uygulamalarında saçların birkaç günlük yıkanmamış hali tercih edilir. Saçlarınızı uygun bir tarak yardımıyla tarayın. Daha kolay uygulama yapabilmeniz için kıskaçlı toka ile sağdan, soldan enseden ve önlerden olmak üzere dört parçaya ayırın.

2. Renk açıcı ürünün içinden çıkan oksidan ve açıcı tozu boyama kabına dökün ve saç boyama fırçası yardımıyla karıştırın. 

3. Eldivenlerinizi takın, omzunuza ensenizi ve boynunuzu kapatacak şekilde havlu veya boyama önlüğünüzü örtün. 

4. Ayırdığınız dört parça saça enselerden başlayarak sırayla uygulamaya başlayın. Bir parça bitince ince uçlu boya tarağıyla tarayıp açıcının içlere temasını sağlayın ve tokayla tutturup diğer parçaya geçin. 

5. Saçlarınızın sağından başladıysanız parça bittiğinde soldan bir parça almanız önemli bir detaydır. Her iki tarafın da eşit şekilde açılması için uzun süre tek tarafla uğraşmayın. 

6. İşleme, önce ayırdığınız parçaların uçlarından başlamalısınız. Boyalı ve dibi gelmiş saçlara sahipseniz uçlardan dibe doğru istenilen açıklığa işlemi yapmalı beklemeye almalısınız. (En fazla yarım saat bekleme tavsiye ediyorum.) Son olarak uzayan diplere uygulama yapmalısınız ve aynı tona ulaşana kadar (en fazla 10 dakika) bekletmelidir. 

7. Bekleme süresi dolduğunda ılık suda saçlarınızı yıkayın. Yıkama esnasında renk açıcı ürünün içerisinden çıkan şampuan ve bakım kremini kullanabilirsiniz. 

8. Saçınızı tamamen duruladığınıza emin olduğunuzda havluyla sarın ve birkaç dakika bekleyin. 

9. Saç dipleriniz hassas olacağından yüksek ısılı kurutma yapmamalısınız. Orta ısıda saçlarınızı kurutun ve mutlaka yağ ile nemlendirin. 

10. Tebrikler! Evde saç açma işlemi bitti fakat unutmayın ki bu sadece renk açma işlemiydi. Renklendirme yapmak için seçtiğiniz saç renginde boyama yapmalısınız aksi takdirde saçlarınız sert olacak ve sağlıksız görünecektir. Boyama için aciliyeti yoksa birkaç gün bekleyin ki saç deriniz yorulmasın.


Birkaç Tavsiye

  • Saçı bone veya poşetle sarmak ısı artışı sağlayacağı için saç renginin daha hızlı açılmasını sağlar. Fakat hızla ısınan saçlarınız dikkat edilmezse yanabilir.
  • Açma işlemini açık alanda veya bulunduğunuz ortamın penceresini açarak yapmanızı öneririm. Solunduğunda ciddi rahatsızlık hissettiriyor.
  • Büyük bir ayna önünde işlemi yapmanız ve yanınızda saçınızın arkasını görebileceğiniz ek bir ayna bulundurmanız açıcının saçlarınızda dağılımını görmenizde yardımcı olur.
  • Evde saç açma doğal saçlar için çok daha kolaydır ve net bir başarı yakalanır. Eğer saç renginizi 2-3 tona kadar açmak istiyorsanız daha doğal yollar öneririm. (Papatya suyu iyi bir tercihtir.)
author

Nihan BALLI

Merhaba, ben Nihan. 1992 yılında İzmir'de doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim ayrıca 2. üniversite olarak Bilgisayar Programcılığı okuyorum. Daha önce Dijital Pazarlama ve SEO uyumlu içerik yazarlığı eğitimleri aldım ve bir süredir dijital içerikler üretmekteyim. Ayrıca buradaki blogumda yazılar yazıyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya