Operasyon Çiçero: Çiçero Film İncelemesi - Film Yorumları

Gizli ajan filmleri diyince akla direkt olarak James Bond 007 ve Mr. & Mrs. Smith gelse de son derece başarılı ve gerçek bir hikayeden esinlenerek hazırlanmış olan Çiçero'da  mutlaka en iyi yerli gizli ajan filmleri listenizde yer vermeniz gereken son derece etkileyici bir yapım! 

NO PANIC! Bu yazı spoiler içermemektedir.

Çiçero Film Konusu Nedir?

Elinden ne çıksa beğendiğim (komedi filmleri hariç) Dijital Sanatlar'ın yapımcılığını üstlendiği bir başka ve övmekten biteremeyeceğim film Operasyon Çiçero, gerçek bir karakter olan ve 2. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren İlyas Bazna'nın hayatını konu ediniyor.  2. Dünya Savaşı'nın en kızgın dönemlerinin konu edindiği filmde baş karaterimiz İlyas Bazna, Türkiye'yi savaşa sokmamak için canını dişine takan bir gizli ajandır. Son derece çetin bir işi olan İlyas tam bu dönemde bir Alman güzeline aşık olacaktır. 

Filmde ayrıca Nazi Almanyasının acımasızlığını ve ötenazi çalışmaları kapsamında uygulanan T4 Operasyonu'nu gözler önüne sermektedir. 

T4 Operasyonu Nedir?

T4 Operasyonu, Hitler'in "üstün Alman ırkı"nı yaratma çabaları içerisinde uyguladığı son derece zalimce bir ötenazi projesidir. Bu operasyonda engelli kişiler ortadan kaldırılmaktadır. 

İlyas Bazna Kimdir? 

 1904 doğumlu İlyas Bazna (Arnavutça adıyla "Elyasa Bazna") en iyi gizli ajan filmleri için konu olmayı başarmış; 2. Dünya Savaşı döneminde Nazi Almanyası için çalışması Türk kökenli bir Arnavut'tur. Almanya için çalışmış gibi gözükse de, İlyas Bazna aslında Türkiye Cumhuriyeti'ni 2. Dünya Savaşına sokmamak için çabalamıştır. Bu yazının konusu İlyas Bazna olmadığı için detaylı bilgi veremiyorum ama meraklısına buradaki linki bırakıyorum :)

Film Detayları:

  • IMDB: 6.6
  • Tür: Aksiyon, Suç, Dram
  • Süre: 2 sa. 6 dk.
  • Yönetmen: Serdar Akar
  • Vizyon Tarihi: 2019
  • Oyuncular: Erdal Besikçioğlu, Burcu Biricik, Ertan Saban...

çiçero film konusu


En iyi gizli ajan filmleri listemin üst sıralarında yer alan Çiçero, izlemediyseniz mutlaka önerdiğim bir yapıt. Eğer fragmanını izlemek isterseniz hemencecik aşağıda görüyorsunuz. Bu tarz film önerileriniz varsa yorumlara beklerim... Ayrıca az ağlayayım kardeşim ben bana ordan ağlamaklı bişey ver derseniz yine bir Mustafa Uslu yapımı olan şuradaki filmi öneririm.

Çiçero Fragman


author

Resul BOZBURUN

2017 yılından beri farklı isimlerle blogger camiasında yer alıyorum. 2020 yılında Acabaa.com'u kurdum. Şu aralar sibersaldirilar.com 'da Siber Güvenlik üzerine çalışıyorum. Dilerseniz bana buradaki mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya