3 Farklı Cilt Tipine Göre Doğal Güzellik Sırları

Kızlar toplanın! Bu haftaki yazımızda doğal güzellik sırları ve cilt tipini bilmeyenler için iki farklı yöntem veriyoruz.

Hepimiz cildimizin yaşımız geçtikçe güzelliğini kaybetmemesini isteriz. Ama hiçbir yatırım yapmazsak olumlu bir sonuç alamayız. Belli bir yaştan sonra unuttuğumuz bu detay can sıkmaya başlar. Doğal yöntemler araştırıp ürünler satın alırız. Ama her yöntem ve ürün her cilde uygulanmaz. Gerek piyasada satılan ürünler gerek evde uyguladığımız doğal yöntemler cilt tipimize uygun olmalıdır.

Ünlülerin güzellik sırları hakkında sık sık haberler duyarız. Fakat onların cilt tiplerini ve karşılaştıkları cilt problemlerini bilemeyiz. Onların kullandığı ürünler sizin cildinize uygun değilse deforme edebilir. Bu nedenle cilt güzellik sırları hakkında bilgi almadan ve ürün satın almadan önce cilt bakımının ilk adımı olarak cilt tipinizi belirlemeniz gerekmektedir. Biz de yazımızda doğal güzellik sırları vermeden önce cilt tipi öğrenme yöntemleri paylaşmayı uygun gördük. 

Cilt Tipimi Nasıl Öğrenebilirim?

Siz de bu soruyu soranlardansanız okumaya devam edin. Kuru, yağlı ve karma olmak üzere üç ana cilt tipi mevcuttur. Hangisine sahip olduğunuzu öğrenmek için evde yapabileceğiniz iki farklı yöntemi aşağıda belirttik.
  1. Yüzünüzü güzelce yıkayın. Yarım saat bekleyin. Yarım saat sonunda gülümseyin ve birkaç mimik yapın. Bu esnada gerilme olursa cildiniz kurudur. Burun ve alnınızda parlaklık varsa muhtemelen karmadır. Son olarak burun ve alnınıza ek olarak yanaklarda da parlama varsa cildiniz yağlıdır.
  2. Blotting paper olarak adlandırılan yağ emici kağıt cilt tipinizi öğrenmek için en etkili yöntemdir. Kağıdı yüzünüzün farklı bölgelerine bastırın. Ne kadar yağ topladığını anlamak için kağıdı ışığa doğru tutun. Eğer hiç yağ almadıysa cildiniz kurudur. Alın ve burundan aldığınız kağıtlar yağlıysa karma, bunlara ek olarak yanaklarınız da aldıysa cildiniz yağlıdır.




Farklı Cilt Tiplerine Göre
Doğal Güzellik Sırları


Cilt tipinizi öğrendikten sonra cilt bakımının ikinci adımı cildinize uygun doğal ürünlerle bakım yapmaktır. Bunun için birçok alternatif bulunuyor olsa da biz herkesin evinde bulundurduğu veya kolayca ulaşabileceği ürünleri seçtik.

Karma ve Yağlı Ciltler Maske ve Tonik

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 limon suyu 
İkinci bir seçenek;
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Yarım tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı mısır unu
Seçtiğiniz ürünleri bir kaba koyun ve güzelce karıştırıp yüzünüze sürün. 20 dakika bekletin ve ılık suyla güzelce durulayın. Bu şekilde haftada bir cildinize maske yapabilirsiniz.

Günlük cilt temizliği için gül suyunun içerisine az miktarda elma sirkesi katıp tonik olarak kullanabilirsiniz. Karma ciltler bu işlemleri T bölgesine, yağlı ciltler ise tüm yüze uygulayabilir.

Kuru Ciltler İçin Maske ve Tonik

  • Yarım yemek kaşığı bal
  • Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta beyazı
Alternatif olarak;
  • 1 adet salatalık
  • 2 yemek kaşığı aloe vera jeli 
Seçtiğiniz ürünleri tercih ettiğiniz bir kaba koyun ve karıştırın. Cildinize nazikçe sürün. 20 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın. Haftada iki kere bu maskeleri uygulayabilirsiniz.

Cilt temizliği için tonik olarak gül suyuna az miktarda gliserin katıp kullanabilirsiniz.

Alerjik - Hassas - Problemli Ciltler

Cildinde daha önce alerjik reaksiyon yaşayan hassas ciltler ve cildiyenin alanı olan problemli ciltler burada veya başka bir yerde yazılan herhangi bir ürünü bilinçsizce denememeli, mutlaka bir profesyonelin tavsiye ettiği dermatolojik ürünler kullanmalıdır.

Tüm bunların yanında sağlıklı beslenmek, düzenli uyku, bol su ve sporun da cilt güzelliği ve yaşlanma belirtilerinin azaltılması konusunda etkisi bilinmektedir. Mutlaka dikkat edilmelidir.


author

Nihan BALLI

Merhaba, ben Nihan. 1992 yılında İzmir'de doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim ayrıca 2. üniversite olarak Bilgisayar Programcılığı okuyorum. Daha önce Dijital Pazarlama ve SEO uyumlu içerik yazarlığı eğitimleri aldım ve bir süredir dijital içerikler üretmekteyim. Ayrıca buradaki blogumda yazılar yazıyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya