Tarzınızı Ortaya Çıkarmanızı Sağlayan Sırt Çantası Önerileri

Bugün sizlere farklı işlevlere uygun sırt çantası önerileri vereceğiz. Erkek/kadın, yetişkin/çocuk fark etmez herkesin zaman zaman eşyalarını rahatça taşıyabileceği bir sırt çantasına ihtiyacı oluyor. 

Sırt çantası seçiminde en önemli konu kullanım alanıdır. İhtiyacınıza göre hangi alanda kullanacağınızı belirledikten sonra fiyat ve kalite araştırmasına girebilirsiniz. Bu nedenle sırt çantası tavsiyeleri hazırlarken  kullanım alanlarına göre bir listeleme oluşturduk.

sırt çantası önerileri


İşlevlerine Göre Sırt Çantası Önerileri

Günlük Kullanım

Eğer yürüyüş, koşu, gym gibi günlük spor aktiviteleri için kullanmak istiyorsanız "daypack" olarak adlandırılan günlük kullanıma uygun sırt çantaları tercih edebilirsiniz. Bu tarz çantalar genelde unisex üretilse de isteğinize göre bir renkte çanta bulabilirsiniz. Fazla cep detayı olmadığı için yanınıza alabileceğiniz şeyler sınırlı olabilir. Bu yüzden başka amaçlarla kullanmak istiyorsanız diğer seçeneklere de göz atmalısınız.

  • Kinetix Unisex Bej Sırt Çantası STD Joanne Modeli

Fiyatı oldukça uygun. Düz ve unisex bir model.

  • Nike Elemental - GFX Sırt Çantası

Pembe ve siyah renkleri mevcut, fiyatı ortalama. Günlük kullanıma uygun.

Seyahat, İş, Okul

Seyahate çıkarken, okula veya işe giderken kullanmak istiyorsanız sırt çantasının boyutuna ve bölme miktarına dikkat etmelisiniz. Özellikle uçak seyahatinde çantanızın el bagajına uygun boyutta olması önemlidir. Okula giderken defter ve kitaplarınızı sıkıştırmak zorunda kalmadan rahatça çantanın gözüne yerleştirebilmeniz gerekir. Iş için tercihlerinizde laptop taşıyorsanız onun için özel bir bölme olmasına özen gösterebilirsiniz. Bu nedenle seçiminiz ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde olmalıdır.

  • Adidas Unisex Siyah STD Lin Clas Bp Day Modeli

Fiyatı uygun, sade ve klasik bir çanta. İhtiyacınızı karşılamaya yeterli özelliklere sahip.

  • Puma Unisex Pembe STD Buzz Modeli

Ortalama fiyatı ve sevimli görünüşüyle yukarıda belirttiğim kullanım alanlarına uygun. 

Rahat ve Şık Bir Görünüm 

Omuz ve el çantalarıyla rahat edemeyen kadınlar giydiği kombinine uyum sağlayacak şıklıkta sırt çantası arayışında olabilir. Özellikle üniversite için sırt çantası kullanımında şık ve rahat modellerin tercih edildiğini görüyoruz. Eğer siz de bu amaçla bir sırt çantası arayışındaysanız fazla karmaşık olmayan sade ve iç bölmeleri olan çantaları öneriyorum. Çok küçük modeller işlevsiz olabiliyor o yüzden ortalama boyutlarda seçim yapabilirsiniz.

  • Laura Ashley Lacivert 

Fiyatı ortalama, büyüklüğü ideal. Fark yaratmak için güzel bir tercih.

  • Nine West Beyaz CANICA Modeli

Hem şık hem kullanışlı bu modelin fiyatı diğerine nazaran biraz daha pahalı.

Yürüyüş, Kamp ve Bisiklet 

Bu alan tamamen farklı özellikler gerektiriyor. Eğer bisiklet yolculuğunuz için sırt çantası arıyorsanız üst bedeninize uygun, boyutları ve yapısıyla dengenizi sarsmayacak bir model seçmelisiniz. Outdoor spor aktiviteleriniz (kamp, hiking, dağcılık, trekking vs.) için bir model arıyorsanız ise seçiminizi bu amaca özel tasarlanmış çantalardan yana kullanmalısınız. Bu çantalar çadır, uyku tulumu ve mat gibi gereksinimleriniz için özel alanlara ve yapıya sahiptir.

  • Outdoor spor aktiviteleri ve kamp için uygun fiyatlı olarak Montana marka dağcı sırt çantalarını, daha pahalı fakat performans olarak daha verimli Cakard marka dağcı sırt çantalarını öneriyorum.
  • Bisiklet sürüşünde kullanım için ise küçük ve hafif olma özelliğine dikkat ederek Rockrider marka çantaları öneriyorum. Biraz pahalı ama beklenen işlevselliğe sahip oluşu ile asla pişman etmiyor.

Sırt çantası önerileri verirken kişisel beğenime ve kullanım alanlarına uygun oluşlarına göre listeleme yaptım. Piyasada 10 liradan başlayıp uç fiyatlara kadar artan geniş model skalası mevcut. İhtiyacınıza ve bütçenize uygun olanı seçebilirsiniz. Beğendiğiniz modelleri listenize alıp çantanın bedeninize uygunluğunu ve yapısını inceleyebileceğiniz bir alışveriş yapmanızı tavsiye ederim.

author

Nihan BALLI

Merhaba, ben Nihan. 1992 yılında İzmir'de doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim ayrıca 2. üniversite olarak Bilgisayar Programcılığı okuyorum. Daha önce Dijital Pazarlama ve SEO uyumlu içerik yazarlığı eğitimleri aldım ve bir süredir dijital içerikler üretmekteyim. Ayrıca buradaki blogumda yazılar yazıyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya