Çantanızda Bulunması Gereken En İyi Makyaj Malzemeleri

Bu hafta makyaj severler için en iyi makyaj malzemeleri listesi oluşturduk. Biz makyaj severler markete, fakülteye, ilk buluşmaya veya arkadaşlarımızla eğlenmeye giderken hiç farketmez makyaj yapmayı seviyoruz ve çantamıza birkaç makyaj malzemesi koymadan evden çıkamıyoruz. Ama bazen çantamıza hangi ürünü koymamız gerektiğini bilmiyoruz. Listemizde en kullanışlı ve vazgeçilmez ürünleri sizler için topladık.

en iyi makyaj malzemeleri


En İyi Makyaj Malzemeleri Önerileri

  1. Ruj

Listenin birinci sırasında ruj yer alıyor. Sadece bir rujla dudak, göz makyajı ve kontür yapabilirsiniz. Kahverengi alt tonlu mat bir ruju dudaklarınıza sürdükten sonra elmacık kemiklerinizin altına hafifçe bastırarak çeneye uzanan bir çizgi oluşturup yüz kontürü yapabilirsiniz. Ayrıca göz kapaklarınızda kaş bitimine doğru, kirpik dibinize hafif bir dokunuş yaptıktan sonra parmağınızla veya far fırçasıyla yayabilir, far olarak kullanabilirsiniz.  Ruj rengine göre bu yöntemle vamp, doğal veya şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Size en uygun ruj rengini öğrenmek için "Birbirinden Harika En İyi Ruj Önerileri" Yazımıza göz atabilirsiniz.

  1. Göz Kalemi 

Bazen etkileyici bakışlara sahip olmak yeterlidir. Gözlerinizle dikkat çekmek istiyorsanız göz kalemiyle harikalar yaratabilirsiniz. Siyah bir göz kalemini dipliner, eyeliner ve  dumanlı göz makyajı gibi pek çok amaç için kullanabilirsiniz.

  1. Fondöten

Sadece yüzünüzdeki lekeleri kapatmak, aydınlık bir yüz görünümüne sahip olmak veya cilt tonunuzu eşitlemek isteyebilirsiniz. Sade ve aydınlık bir görünüm için fondöten, bb/cc krem kullanabilirsiniz. Kullanmadan önce mutlaka cilt temizliğinizi yapmalı ve yüzünüze uygun bir yüz kremi sürmelisiniz. Böylece fondöten topaklanma yapmaz, pütürlü görüntü oluşmaz.

  1. Allık

Allık yüzyıllardan beri en çok kullanılan makyaj malzemeleri arasındadır. Bizim oluşturduğumuz  en iyi makyaj malzemeleri listemizin de 4. sırasında yerini alıyor. Allık cansız ve solgun görünen yüzünüze renk verir. Bazen sadece allık ve ruj sürüp güzelliğinizi ortaya çıkarabilirsiniz.


  1. Makyaj Temizleme Mendili/Solüsyonu

Tabii ki makyajınızı kolaylıkla ve yüzünüzü tahriş etmeden temizleyebileceğiniz bir ürün her zaman yanınızda olmalıdır. Bozulan makyajınızı silmek, gün sonunda cildinizden makyaj izlerini çıkarmak veya yeni bir makyaj yapabilmek için kesinlikle çantanızda makyaj temizleme ürünü bulundurmalısınız.

En iyi makyaj malzemeleri önerileri verdiğimiz listeyi 5 ürünle sınırlandırdık. Burada yazan 5 ürünle gece makyajı, günlük makyaj ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Makyaj çantanızda bu ürünlere yer verebilmek için uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli ürünler aradığınızı biliyoruz. Fakat ucuz makyaj malzemeleri düşük performans sergileyebiliyor hatta içeriğinin sağlıksız olması sebebiyle korkutucu sonuçlar doğurabiliyor. Makyaj malzemelerine para harcamanızı gerektirmeyecek evde kendi başınıza kolayca yapabileceğiniz birkaç yöntem ile kendi makyaj malzemenizi oluşturabilir içeriğini bildiğiniz için de gönül rahatlığıyla cildinizde kullanabilirsiniz. Denemek isteyenler için yazımızda ev yapımı ruj tarifi vermeyi uygun gördük. 

en iyi makyaj mazlemeleri



Evde Doğal Ruj Nasıl Yapılır?

Evde Ruj Yapımı İçin Gereken Malzemeler:

2 Çay kaşığı tatlı badem yağı

1 Çay kaşığı balmumu (petekten elde edilen)

1 Çay kaşığı shea ya da kakao yağı 

1 Çay kaşığı tercihinize göre esansiyel yağ

Ufak boş bir kap (eski rujunuzun kabı varsa onu kullanabilirsiniz)

Bir çay kaşığının ⅛ 'i kadar pancar tozu veya dilediğiniz renkte gıda boyası (daha doğal olmasını istiyorsanız pancar tozu tercih etmelisiniz)

Yapılışı:

Balmumunu benmari usulü cam kasede erittikten sonra içine diğer tüm malzemeleri katıp karıştırın. Seçtiğiniz kaba aktarın. Oda sıcaklığında bir süre soğuduktan sonra buzdolabında bekletin. Birkaç saat sonra rujunuz sürülebilir şekilde hazır olacaktır. 

en iyi makyaj malzemeleri


En iyi makyaj malzemeleri arayışınızda sizlere yardımcı olabilecek yazımızın sonunda söylemek isterim ki, unutmayın makyaj sadece parıltı sağlar asıl güzellik içinizdedir, kendinizi sevin.




author

Nihan BALLI

Merhaba, ben Nihan. 1992 yılında İzmir'de doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim ayrıca 2. üniversite olarak Bilgisayar Programcılığı okuyorum. Daha önce Dijital Pazarlama ve SEO uyumlu içerik yazarlığı eğitimleri aldım ve bir süredir dijital içerikler üretmekteyim. Ayrıca buradaki blogumda yazılar yazıyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya