Bugüne Kadar En Çok İzlenen Macera Filmleri

En çok izlenen macera filmleri listesinde 2020 yılında yayınlanmış ve daha önceden yayınlanmış olan X macera filmini inceliyoruz. Macera filmleri izlerken heyecan yaptıran, yürekleri ağza getiren kimi zaman korkuturken kimi zamanda güldüren filmlerdir.

1. Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü

IMDB: 8,9
Yapım Yılı: 2003
macera filmi fantastik
Yüzüklerin Efendisi

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü'nün yönetmen koltuğunda Peter Jackson oturmaktadır. 3 saat 21 dakikalık filmin başrollerinde ise Sean Astin, Elijah Wood ve Viggo Mortensen gibi ünlü oyuncular yer almaktadır.

Filmde, Tek Yüzük'ün yok edilmesi konu ediliniyor. Gandalf ve Aragorn, Sauron'un ordusuna karşı insanlarla birlikte hareket ederek mücadele etmektedir.

2. Yıldızlararası (Interstellar)

IMDB: 8,6
Yapım Yılı: 2014
en iyi macera bilim kurgu filmi
Yıldızlararası

Mutlaka izlenilmesi gereken baş yapıtlar arasında yer alan Yıldızlararası, Christopher Nolan tarafından yönetilmiş bilim kurgu ve macera filmlerinden bir tanesidir. Filmin başrollerinde ise Matthew McConaughey, Anne Hathaway ve Jessica Chastain gibi yetenekli oyuncular yer almaktadır.

Filmin konusu ise uzayda yolculuk yapan bir grubun insanlığı kurtarma çabasıdır. Filmde zaman, uzay ile ilgili teoriler ve kara deliklerle ilgili ilginç bilgiler de öğreniyorsunuz. Ne kadar bilim kurgu filmi olsa da anlatılan şeylerin çoğu bilimsel kaynaklara dayandırılarak açıklandığı için bir hayli ilgi çekiyor.

3. Başlangıç (Inception)

IMDB: 8,8
Yapım Yılı: 2010
macera filmi
Başlangıç

Ülkemizde 2010 yılında vizyona giren bu başyapıtın yönetmenliğini ünlü yönetmen Christopher Nolan yapmıştır. Filmin başrol karakterlerini ise Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt ve Ellen Page canlandırmıştır.

DiCaprio tarafından canlandırılan Cobb, olağanüstü yeteneklere sahip bir hırsızdır. İnsanların rüya gördükleri sırada bilinç altlarına girerek fikirlerini çalmaktadır. Bu yeteneği onun için tüm hayatına mal olmuştur. Bu yetenek Cobb'un tüm hayatını mahvetmiştir. Fakat ona son bir şans sunulmuştur, eğer Başlangıç'ı tamamlayabilirse, her şey normal hale gelecektir. Bu sefer bir fikri çalması değil; aksine onu yerleştirmesi gerekmektedir.

4. Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (Lord of the Rings: The Two Tower)

IMDB: 8,7
Yapım Yılı: 2002
en iyi fantastik macera filmi
Yüzüklerin Efendisi: İki Kule

Kaliteli fantastik macera filmleri arasında yer alan bir diğer film olan Yüzüklerin Efendisi: İki Kule kitaptan alıntılanarak çekilen bir filmdir yönetmenliğini Peter Jackson yapmıştır. Filmin başrollerinde ise Elijah Wood, Ian McKellen ve Viggo Mortensen yer almaktadır. Kitap demişken kitap okumayı severler için yazdığımız 6 Farklı Türde Kitap Tavsiyesi yazımız ilginizi çekebilir.

2002 yılında vizyona giren başarılı yapıtta, Yüzük Kardeşliği üyelerinin kardeşlik bozulduktan sonra yaşadığı olaylar anlatılıyor.  Orta Dünya'nın tehlikeli yerlerinde yaşanan olaylar kahramanlarımızın yeni insanlarla ve canavarlarla tanışmalarına neden oluyor. Kahramanlarımız bu sefer Gandalf'ın yardımı olmadan başarmak zorunda...

5. Gladyatör (Gladiator)

IMDB: 8,5
Yapım Yılı: 2000
macera ve dövüş filmi
Gladyatör
Yönetmenliğini Ridley  Scott'un üstlendiği film çok sevilen aksiyon ve macera filmlerinden bir tanesidir. Başrollerinde ise Russel Crowe, Connie Nielsen ve Joker filminden tanıdığımız Oscar Ödülü almayı başarmış olan Joakin Phoenix yer almaktadır.

Filmde, eski bir Roma generalinin ailesini öldürüp onu da köle yapan imparatora karşı açtığı intikam savaşı işlenmektedir. Nefes nefese izleyeceğiniz bu film, sizi ekran başına bağlayacak.

6. Jurassic Park 

IMDB: 8,1
Yapım Yılı: 1993
macera ve aksiyon filmi
Jurassic Park

Yönetmenliğini Steven Spielberg'in yaptığı eski filmerlden bir tanesi olan Jurassic Park bir seri filmidir. Serinin ilk filmi olan Jurassic Park 1993 yılında vizyona girmiştir. Filmin başrollerinde ise Sam Neill, Laura Dern ve Jeff Goldblum gibi oyuncular yer almaktadır.
Filmde bilim adamlarının hayvanları fosilken yaşayan birer canlı haline getirdiği Jurassic Park projesi anlatılmaktadır. Macera ve aksiyon dolu film ailenizle birlikte izlemek için gayet uygundur.

7. Mad Max: Fury Road

IMDB: 8,1
Yapım Yılı: 2015
aksiyon ve macera filmi en yeni
Mad Max: Fury Road


En çok izlenen macera filmleri listemizin 7. filmi olan Mad Max: Fury Road'ın yönetmenliğini George Miller yapmıştır. Filmin başrollerinde ise Tom Hardy, Charlize Theron ve Nicholas Hoult yer almaktadır.

Çorak bir arazide geçen hikayede post-akoliptik adında yeni bir tür ortaya çıkmıştır. Bu türün zalim lideri olan Immortan Joe'den kaçan Max ve arkadaşlarının aksiyon dolu macerası filmde işlenen temel temadır.

8. Sıkıysa Yakala (Catch Me If You Can)

IMDB: 8,1
Yapım Yılı: 2002
en iyi macera filmi
Catch Me If You Can

Nasıl oldu da Türkçe'ye "Sıkıysa Yakala" olarak çevrildiğini anlayamadığımız Catch Me If You Can'in yönetmenliğini Steven Spielberg yapmıştır. Filmin başrollerinde Leonarda DiCaprio, Tom Hanks ve Christoper Walken yer almaktadır.

Filmde henüz 19 yaşında olan genç bir suçlunun FBI ajanlarını kedi fare oyunu gibi peşinden koşturması komik ve eğlenceli bir dille anlatılmaktadır. DiCaprio filmde kimi zaman bir pilot,  bazen bir savcı ya da bir doktor olarak maceradan maceraya koşup tüm FBI ajanlarını peşinde koşturmaktadır.  


9. Kutsal Hazine Avcıları - Indiana Jones (Raiders of the Lost Ark)

IMDB: 8,4
Yapım Yılı: 1981
en çok izlenen macera filmi
Indiana Jones Serisi

1981'de yayınlanan serinin ilk filmi olan Kutsal Hazine Avcıları'nın ve diğer üç filmin yönetmenliğini de Steven Speilberg yapmıştır. Filmin başrollerinde ise Harrison Ford, Karen Allen ve Paul Freeman yer almaktadır.

1936 yılında bir arkeolog ve maceracı olan Indiana Jones'un Amerikan Hükümeti tarafından Ark of the Conenant'ı bulmak amacıyla işe alınmıştır. Böylelikle Amerikan Hükümeti Adolf Hitler'in Nazilerinin müthiş güçlerini elde etmeyi amaçlamaktadır. Bu görev süresince Indiana Jones nefes kesen maceralar yaşamaktadır.

10. Deadpool (Tüm Seri)

IMDB: 8,0
Yapım Yılı: 2016
en iyi macera ve süper kahraman filmi
Deadpool

Gülmekten kırıp geçiren bir macera filmi olan Deadpool'un yönetmenliğini Tim Miller üstlenmiştir. Filmin başrollerinde ise Ryan Reynolds, Morena Baccarin ve T.J. Miller yer almaktadır.

Çeşitli deneylerle ölümsüz fakat oldukça çirkin hale gelen bir insanın yaşadığı ilginç maceraların son derece komik bir şekilde işlendiği film döneme damga vurmayı başarmış süper kahraman ve macera filmlerinden bir tanesidir.

11. Pi'nin Yaşamı (Life of Pi)

IMDB: 7,9
Yapım Yılı: 2012
pi'nin yaşamı macera filmi
Pi'nin Yaşamı

Yönetmenliğini Ang Lee'nin yaptığı Pi'nin Yaşamı'nın başrollerinde Suraj Sharma, Irrfan Khan ve Adil Hussain bulunmaktadır.

Denizde yaşanan bir felaketten ötürü yalnız kalan ve uçsuz bucaksız bir maceraya çıkan genç adamın hikayesinin anlatıldığı filmde genç adama bir Bengal kaplanı arkadaşlık yapmaktadır. Bir teknede bir kaplan ve bir insan uzun bir yolculuğa çıkmaktadır. Peki ama kaplan ve insan bir arada nasıl oluyor...

12. Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti  (The Curse of the Black Pearl)

IMDB: 8,0
Yapım Yılı: 2003
en çok sevilen macera filmi
Karayip Korsanları

Yönetmenliğini Gore Verbinski'nin yaptığı filmin başrollerinde Jhonny Depp, Geoffrey Rush ve Orlando Bloom gibi oyuncular yer almaktadır. 

En çok izlenen macera filmleri listesinin son filmi olan Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti'nde artık ölümsüz olan Jack Sparrrow'un ve demirci Will Turner'in valinin genç kızını kurtarmak için yaşadığı maceralar yer almaktadır.
author

Resul BOZBURUN

2017 yılından beri farklı isimlerle blogger camiasında yer alıyorum. 2020 yılında Acabaa.com'u kurdum. Şu aralar sibersaldirilar.com 'da Siber Güvenlik üzerine çalışıyorum. Dilerseniz bana buradaki mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya