Docker Sistem Güvenliği Nedir

DOCKER SİSTEM GÜVENLİĞİ NEDİR?
   Docker Sistem Güvenliği bir çeşit güvenlik sistemidir.Önemli verilerin çeşitli siber saldırılardan korunması amacıyla geliştirilen bir güvenlik sistemidir.Günümüzde önemli veri leri korumak için birçok güvenlik sistemi kullanılıyor.Öyle ki küçük bir açık bile size milyonlara patlayabilir.Bu siber saldırılardan korunmak amaçlı şirketlerde birçok BT uzmanı(Bilgi Teknolojileri) görev yapıyor.Bu  uzmanlar, şirketlerindeki verileri koruma görevi yaparlar.Genelde verilerin girdi çıktılarına da baktıkları olur.Kısaca bir BT uzmanı bir şirket için oldukça önem arz eder.Öyle ki BT departmanında çalışan 15 20 belki daha  fazla eleman bulunabilir.

   Günümüzde biçok firma dijitale yönelmeye başladı bunlara çeşitli örnekler  verebiliriz; sahibinden,letgo,amazon,hepsiburada vs vs. bu şirketler tamamen dijital pazarlama ile gelişmektedir.Bu yüzden sanallaşma ortamı günümüzde kaçınılmazdır.Sanallaşmanın  getirdiği artılar ile birlikte eksiler de doğucaktır haliyle.Bu eksileri en aza indirmek de sistem güvenliklerinin görevidir.Daha doğrusu BT uzmanlarının J.

Docker sistem güvenliği ile neler yapılabilir?
Docker'ı kullanarak her ortamda sağlıklı ve hızlı bi şekilde uygulama dağıtıp uygulamaları ölçeklendirebilir ve kodunuzun çalışacağından emin olabilirsiniz. Bunu, Docker'ın yazılımları kitaplıklar, sistem araçları sayesinde gerçekleştirirsiniz.

Docker’ı kimler kullanabilir?
Docker Community Edition (CE) herkes tarafından ücretsiz olarak kullanılabilir. Docker'ın açık kaynak kodlu olan bu sürümü Windows, Mac ve Linux dahil olmak üzere çeşitli platformlarda kullanılabilir.
Genelde büyük ölçekli firmalar ,bankalar,yazılım firmaları,fabrikalar vs. verilerinin güvenliği açısından Docker Sistem Güvenliğini kullanırlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya