Az Maliyetli İşler - Az Sermayeli İş Fikirleri | Öğrenciler İçin Para Kazanma Yolları

Bu yazıda para kazanmak isteyen ve sermayesi kısıtlı olan bilhassa üniversite öğrencilerine yönelik az maliyetli işler ve öğrenciyken para kazanmak için yapabileceğiniz az sermayeli işler nelerdir bunlardan bahsediyor olacağım. Hadi maliyeti az olan düşük bütçeli iş fikirleri nelermiş inceleyelim:

1. Borsa'da Alım Satım Yapın 

öğrenciler için para kazanma yolları

  Şuan benim yaptığım gibi sizde borsada alım satım yapabilirsinz. Öyle hedefiniz çok yüksek oynamak değilse yapabileceğiniz düşük bütçeli iş fikirleri arasına traderlığı yani borsada alım satım yapma işlemini yazabilirsiniz. Borsada ticaret yapmak, öğrenciyken para kazanmak için gerçekten ideal bir teknik. Bunun için 1000 - 2000 TL arası bir bütçe ayırsanız başlangıç için yeterli olacaktır.


2. Kendi Blogunuzu Kurun

 Bu belkide diğerlerine nazaran daha fazla emek vermenizi gerektiren, uzun vadede karşılığını alabileceğiniz ama sizi en çok geliştirecen az maliyetli iş fikiri olabilir. Blog kurmak için bir domain, SSL sertifkası, bir kurumsal e-posta adresi (isteğe bağlı) ve bir hostinge ihtiyacınız olacak. Para kazanmaya ise blogunuzu kurup düzenli olarak içerik ürettikten sonra ortalama 6 ay içerisinde başlayacaksınız.

 Ben şuan okumakta olduğunuz bu yazıyı yayınladığım Acabaaa.com için yaklaşık 100 lira  masraf yapmıştım. Blogger tabanlı olduğu olduğu için hostingim ücretsiz, kurumsal e posta adresim de yok. Ama sibersaldirilar.com için yaklaşlık 160-170 TL bütçe ayırmak zorunda kalmıştım çünkü o wordpress tabanlı olduğu için, ve hostingi satın almam gerektiği için haliyle daha masraflı oldu. Eğer az sermayeli işler arasında yer alan  blog kurma fikri kafanıza yatarsa, size wordpress kullanmanızı tavsiye ederim.  Bir diğer maliyeti az işler arasında yer alan Hepsiburada FBA ile devam ediyorum...


3. Hepsiburada Fulfillment (Bir nevi FBH) Yapın

FBA olayını duymuşsunuzdur zaten ama peki hepsiburada ne alaka? Amazon FBA olmayacak mıydı o? Amazon FBA'ya da değiniyor olacağım fakat ilk olarak hepsiburadanın artık fulfillment yani lojistik hizmeti vermeye başladığını duyurmak isterim. Bu henüz yeni bir şey, pek bilinmiyor. 
Bana göre öğrenciler için para kazanma yolları arasında yer almıyor, yani tabi okuduğunuz bölüme göre değişecektir ama eğer bu yöntemi seçerseniz çok vakit ayırmanız gerekiyor.  

Hepsiburada Fulfilment  Nedir  ?  (Benim deyimimle FBH)

maliyeti az işler
Hepsiburada

Fulfillment by Amazon (FBA) Amazon tarafından sağlanılan lojistik hizmeti. Sizin Amazon mağazasına gönderdiğiniz ürünü Amazon sizin için paketleyip, depolayıp vakti geldiğinde sipariş olarak müşterinize kargoluyor. Şuan aynı hizmeti Türkiye içerisinde hepsiburada'da vermeye başladı. Hepsiburada, ürünlerinizi sizin için depolayıp kargolayacak. Detaylı bilgi için fulfillment@hepsiburada.com  adresine mail atarak öğrenebilirsiniz.

Bu iş için şahıs şirketi yada diğer şirket türlerinden bir tanesini açmalısınız. Şahıs şirketi kurmak 2020 yılı itibari ile yaklaşık 600 TL'ye mal oluyor. Az maliyetli işler listemde 3. sırada yer alan bu iş için ürün bulmanız vs. derken minimum 2000-3000TL bütçeniz olmalı.


4. Fulfillment by Amazon (Amazon FBA) Yapın

 Amazon FBA çok da az maliyetli bir iş fikiri olmasa da bence düşük bütçeli iş fikirleri arasında yer alabilir. Tanımını hepsiburada fulfillment kısmında zaten açıklamıştım, stoksuz ticaret diyebilirim.  Çin'den aldığınız ürünü ABD'deki Amazon mağazına gönderip çok yüksek karlar elde edebilirsiniz. Bence Amazon FBA öğrenciler için para kazanma yolları arasına yer almıyor çünkü biraz masraflı. ABD'de bir şirket kurmanız, tedarikçi ayarlamınz vs. gibi yorucu ve masraflı adımları var. Detaylı bilgi için araştırabilirsiniz. Yada benim az maliyetli para kazanma yollarından bir tanesini anlattığım 8 Adımda Shopify Dropshipping yazımı da inceleyebilirsiniz.


5. Domain Al-Sat Yapın

az sermayeli işler
Domain Alım Satımı

 Üniversite öğrencisi için  para kazanma yolları arasında belkide maliyeti en düşük olan iş fikiri domain ticaretidir. Domain, web sitelerinin url adresinde gördüğünüz www.domain.com/net/org şeklinde gördüğünüz ve bu site için acabaaa.com olan kısımdır. Geleceğini parlak gördüğünüz bir az maliyetli domain adresini alıp iş yapabilirsiniz. Peki nasıl iş yapacaksınız? Az sermaye ile aldığınız bu domaini, ilerde değerlendiği vakit yüksek fiyata satacak ve kar elde etmiş olacaksınız. Tabi burada değerlenecek bir domain bulmanız gerekmekte, bu artık sizin analiz yeteneğinize ve şansınıza kalmış...


6. Instagram Sayfası Oluşturun

 Aslında sermayesiz ne iş yapabilirim sorusuna verilebilecek bir yanıt olmasına rağmen ben instagram sayfası oluşturma fikrini az maliyetli işler listeme ekliyorum. Peki neden? Eğer reklam mantıklı ve hedef kitlenize uygun sayfalara reklam verirseniz çok hızlı ve ivmeli bir şekilde büyüyüp siz de reklam alabilir hale gelebilirsiniz. Instagram sayfası açıp, sosyal medya hesabı yönetmek öğrenciyken para kazanmak için yapılabilecek en kolay ve mantıklı adım bence.  Öğrenciyken internetten ne iş yapılır sorusunu sık sık okumuş, bu soruyu sormuş iseniz alın size fikir. Instagram sayfanız ile reklam alabilirsiniz.



7. LetGO'da  yada Sahibinden'de Al-Sat Yapın

Öğrenciler için para kazanma yolları listeme LetGo ile devam ediyorum. Letgo nedir? Letgo, ikinci el eşyalar alıp satabileceğiniz bir mobil uygulama, web sitesidir. Sahibinden.com gibi...

maliyeti az işler

 Eminim aklınızdan araba alıp bir süre sonra 1000 TL - 2000 TL kar ile satan insanlar gelmiş olabilir. Eğer sizin bütçeniz araba alıp satmaya yetmiyorsa bu işi yapamayacağınız anlamına gelmez.  Ticaret yapabilmek için ne  aldığınız çok da bir önemi yok aslında. Tabi ki maliyeti yüksek olan işin getirisi de yüksek olacaktır ama düşük bütçeli işler de size kar bırakacaktır.
 Letgo yada Sahibinden üzerinden çeşitli eşyalar, aletler alıp daha yüksek fiyata satabilirsiniz. Örneğin kimileri acil olarak satması gereken ürünleri piyasa değerinin çok daha altına satıyor, o ürünleri avlayıp siz piyasa değeri neyse o fiyata satabilirsiniz. Bu konuda enstrüman al-sat yapmak gerçekten epey kar bırakablir. Bu işin hem maliyeti az, hemde üniversite öğrencileri işin düşük bütçeli bir iş.

Yazımın sonuna gelmiş bulunmaktayım, bu yazıda az maliyetli ve düşük bütçeli yapılabilecek iş fikirlerinden bahsettim. Sizin bildiğiniz ve listede olmayan özellikle öğrenciler için olan maliyeti az iş fikirleriniz varsa yorum yaparak belirtirseniz listeye ekleyebilirim.



author

Resul BOZBURUN

2017 yılından beri farklı isimlerle blogger camiasında yer alıyorum. 2020 yılında Acabaa.com'u kurdum. Şu aralar sibersaldirilar.com 'da Siber Güvenlik üzerine çalışıyorum. Dilerseniz bana buradaki mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya