Abd'de Araç Sahibi Olmak İşte Bu Kadar Basit!

ABD'deki 2. El Araç Fiyatları

Ülkemizdeki otomobil fiyatları hepimizin malumu.Fakat Avrupa ve Abd'de durum hiç de böyle değil Abd de asgari ücretle çalışan bir insan rahatlıkla 10-15 bin $ 'a ikinci el 2013 bir bmw 3 serisi alabilir.


ABD’de ortalama 15 yıllık bir otomobil yaklaşık 500 dolara satın alınabiliyor. Bu da haftalık 6 saat çalışan bir öğrencinin bir haftalık ücreti ile bir otomobil sahibi olabileceği anlamına geliyor.

Otomobil sahibi olduktan sonra da bu daha iyi daha lüksü istemekle devam eder. Dünyada bunu en kolay gerçekleştirebileceğiniz ülke Amerika Birleşik Devletleri’dır.ABD’de 16 yaşında ehliyet alınabiliyor. Yani lise 2. sınıfa giden bir öğrenci otomobil alıp kullanabilir.

Ülkemizde ise 2013 model bir 3 serisinin fiyatı 200.000 TL'den başlıyor.(Rakamlar aracın temizliğine göre değişebilir.)😔

ABD’de otomobil sektörü her şey de olduğu gibi belirli bir sisteme oturmuş durumda.
İkinci el araçlar ve özellikle hafif kaza görmüş araçlar hep açık artırma ihale sistemi ile satılıyor. Öyle ki bazen 20 bin Dolar olan bir aracın çok hafif hasarlısı 2 bin Dolara alınabiliyor.
Dünyanın tüm ülkelerinden bu ihalelere katılmak ve araç almak mümkün. Sadece Türkiye ve İran hariç çünkü Türkiye ve İran’da adeta gümrük duvarı örülmüş vaziyette.
Dünyanın her tarafına ciddi bir ikinci el araç ihracatı yapılıyor. Özellikle Mustang, Camaro ve Dodge tarzı spor arabalar ikinci el araç ihracatında öne çıkıyor.
Öte yandan ABD’de benzinin galon fiyatı 2,40 Dolar civarı litresi 63 kuruşa geliyor 60 litrelik aracın deposu 35 Dolara doluyor.




Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya