V for Vendetta

İçiniz rahat olsun, spoiler yok!
Bir başka film yazımız V for Vendetta için...  En iyi bilim kurgu filmleri, en iyi filmler ve en iyi aksiyon filmleri arasında yer alabilecek türden bir baş yapıt olan V for Vendetta 2005 yılı ABD-Almanya ortak yapımı bir filmdir. Wachowski kardeşlerin yapımcılığını yaptığı film, Matrix üçlemesinin  yardımcı yönetmenliğini yapmış olan James McTeigue tarafından yönetilmiştir.

Film Detayları:

  • IMDB: 8.2
  • Tür: Aksiyon, Drama, Bilim Kurgu
  • Süre: 2 sa. 12 dk.
  • YönetmenJames McTeigue
  • Vizyon Tarihi: 2005
  • Oyuncular: Natalie Portman, Hugo Weaving, Stephen Rea...

v


Film o zamanların geleceği olan 2020 İngiltere'sinde geçmektedir. Konu olarak terör olaylarında çok fazla kayıplar veren ve kurtuluşu baskıcı, diktatör bir hükümette bulan İngiliz halkının uyanışı işlenmektedir. Filmde İngiliz tarihinin en büyük "vatan haini" kabul edile Guy Fawkes'ten esinlenildiği düşünülmektedir. V'nin kullandığı maske, ona ait olan ve Guy Fawkes Maskesi olarak geçen maskedir.

v-for-vendetta


 V rolünde Hugo Weaving ve Evey rolünde ise Natalie Portman oynamıştır. V for Vendetta  31 Mart 2006 tarihinde bilim kurgu ve aksiyon kategorilerinde vizyona girmiştir.

"O Monte Cristo kontuydu , babamdı, annemdi, kardeşimdi, o sizdiniz ve bendim. O hepimizdi"
-Evey
Eğer V for Vendetta ilginizi çekmediyse ve beyninizin yanmasını istiyorsanız beyin yakan filmler kategorisinden Memento'ya göz atmak isteyebilirsiniz.
author

Resul BOZBURUN

2017 yılından beri farklı isimlerle blogger camiasında yer alıyorum. 2020 yılında Acabaa.com'u kurdum. Şu aralar sibersaldirilar.com 'da Siber Güvenlik üzerine çalışıyorum. Dilerseniz bana buradaki mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya