Akıl Defteri (Memento) | Beyin Yakan Film #1

 Merhabalar, bu yazımızda beyin yakan filmlerden bir tanesi olan Memento'yu inceliyor olacağız. Memento Türkçe'ye "Akıl Defteri" olarak çevrilmiş...  Merak etmeyin spoiler yok! 



Film Detayları:

  • IMDB: 8.4
  • Tür: Gizem, Gerilim
  • Süre: 1 sa. 53 dk.
  • YönetmenChristopher Nolan
  • Vizyon Tarihi: 2001 
  • Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano...




akil-defteri


 En iyi filmler, beyin yakan filmler ve IMDB top listesinde yer alan bir olan Memento ya da Akıl Defteri , Christopher Nolan tarafından yönetilmiş ve 2000 yılı yapımı bir filmdir. Christopher Nolan'ı Başlangıç, Yıldızlararası, Prestij ve Kara Şövalye gibi filmlerden tanıyor olabilirsiniz. Memento benim açımdan, beyin yakan en iyi 10 film listesine giriyor.

Ana karakterimiz Leonard'ı Guy Pearce canlandırıyor. Ana karakterimiz Leonard, kısa süreli hafıza kaybı yaşayan bir karakter. Uyuduğu zaman, uyumadan önce yaptığı herşeyi unutuyor. Bu yüzden not alarak, fotoğraflar çekerek kendisine geçmişini hatırlatıyor. Leonard, film boyunca karısının katilinin peşinden koşuyor. Film, tersten kurgulanması nedeniyle son sahnelere kadar ne oluyor? Bu kim? gibi sorular sormamıza neden olsa da son sahnelerde neler olup bittiğini anlıyoruz.

 Anlayacağınız Christopher Nolan yine yapmış yapacağını...

Eğer bu film sizi sarmadıysa daha fazla aksiyon dolu ve anlaşılır bir film olan V for Vendetta'yı incelemenizi tavsiye ederim.

author

Resul BOZBURUN

2017 yılından beri farklı isimlerle blogger camiasında yer alıyorum. 2020 yılında Acabaa.com'u kurdum. Şu aralar sibersaldirilar.com 'da Siber Güvenlik üzerine çalışıyorum. Dilerseniz bana buradaki mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya