En İyi 10 Netflix Filmi


 Merhabalar,  bu yazıda sizler için Netflix'in en iyi 10 filmini araştırdım...,

Netflix'in En İyileri


  Netflix, yayınladığı ilk günden itibaren sinema sektörünü kasıp kavuruyor. Çok yakında Netflix dizileri ile ilgili de bir yazımız olacak!

1 - Roma 

  • (IMDB : 7.8)

roma-filmi

 Netflix'in en iyi filmi olarak bilinen Roma filminin yönetmen koltuğunda  Alfanso Cuaron yer almaktadır. Film, 2019 Oscar Adayları arasında yer almaktadır.

  Filmin konusu Meksikalı bir hizmetçi olan Cleo'nun etrafında oluşturulmuş. Ayrıca Meksika'nın 70'ler durumunu apaçık göz önüne seriyor...







2 - The Ballad of Buster Scruggs

  • (IMDB : 7.3)

  Farklı hikayeleri barındıran ve bir antoloji filmi olan bu başarılı yapıt, bu yıl Oscar ödüllerinde 2 dalda adaylık kazandı. Ayrıca filmi ünlü yönetmenler Ethan ve Joel Coen yönetti. 






3- Annihilation 

  • (IMDB : 6.9)

  Natalie Portman ve Oscar İsaac gibi başarılı oyuncuları da oyuncu kadrosunda barındıran bu film tam bir baş yapıt. Annihilation, bir bilim kurgu filmi. Karantinaya alınan ve bu bölgeye yardım götürmek, araştırma yapmak amaçlı gönderilen insanların başından geçen olayları konu alan 2018 yapımlı film Netlflix'in en iyileri arasında yer alıyor...






4 -  Bird Box

  • (IMDB : 6.6)

Filmin başrolünde Oscar ödüllü  Sandra Bullock yer almakta. Film, peşlerinde onları kovalayanlardan gözleri bağlı bir şekilde kaçan  bir kadın ve çocukların hikayesini gözler önüne seriyor. Bir kıyamet senaryosunu anlatan film yayınlandığı zaman kısa süre içerisinde Netlflix'in en çok izlenen filmi oldu.







5 - Okja

  • (IMDB : 7.3)


   Başrollerini Tilda Swinton, Paul Dano ve Seo-Hyun Ahn 'ın oynadığı filmi  Joon-ho Bong yönetiyor.

 Filmin konusuna gelicek olursak, film; en yakın arkadaşı Okja adındaki büyük bir hayvan olan Mija'nın hikayesini anlatıyor. Bu yakın arkadaşını kaçırmamak için Mija, çok uluslu büyük bir şirketin herşeyini riske atıyor...
 Ayrıca film 70. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışıyor.







6 - Beasts of No Nation  

  • (IMDB : 7.8)

   2015 yapımlı eski bir film olan Beasts of No Nation'un Yönetmen koltuğunda True Detective'i de yönetmiş olan ünlü yönetmen Cary  Fukunaga yer aldığı film Netflix'in en başarılı yapıtlarından birisi. Filmin merkezinde ise  Afrika'da bir ülkede büyük bir savaşa maruz kalan küçük bir çocuğun hikayesi yer alıyor.  Filmin başrolünü ise İdris Elba canlandırıyor...






7 - Bright

  • (IMDB : 6.4)

Bright, 2017 yapımlı bir fantastik filmdir. Filmde; insanlar,elfler ve orkların bir arada yaşadığı bir dönem anlatılıyor. Film gece devriyesinde görevli olan iki memur ork Jakoby ve  insan Ward etrafında dönüyor.  Bu ikili aralarındaki farklılıklara ayak uydurmakla beraber, kanunsuzlarla da mücade etmek zorundadır. Filmin başrollerinde  Will Smith  ve Joel Edgerton yer alıyor.







 8 - Polar

  • (IMDB : 6.3)

Netflix'in  2019 yılında çıkardığı ve John  Wick'e benzerliğiyle dikkat çeken film Jones Akerlund tarafından yönetilmiştir.  Filmin başrolünü ise  Mads Mikkelsen oynamıştır.  Duncan Vizla çok başarılı bir suikastçidir ama artık huzurlu bir hayat yaşamanın vaktinin geldiğini düşünerek emekle olmaya karar vermiştir. Ama onun eski işvereni onun için farklı planlar yapmaktadır...






9 - Cargo

  • (IMDB : 6.3)

Sherlock'un Dr. Watson'u olan  Martin Freeman'ın başrolünü üstlendiği film korku türünde yer alıyor. Zombilerin bol bol kullanıldığı film, gerilim severler için çok iyi bir seçenek.





10 - To All the Boys I've Loved Before (Sevdiğim Tüm Erkeklere)

  • (IMDB : 7.3)

Romantik komedi türünde yer alan film Jenny Han'ın aynı isimli romanında uyarlanmıştır ve yönetmenliğini  Susan Johnson yapmıştır.  Filmin ana karakteri olan Lara Jean'ı  Lana Condor canlandırmaktadır.
 Filmde, 16 yaşındaki bir kızın aşık olduğu tüm erkekler için yazdığı mektupların onun kontrolü olmadan gönderilmesi sonucu meydana gelen karmaşa işlenmiştir...




Yazımızda en iyi netflix filmlerini ve en iyi netflix yapımlarını inceledik. Bu filmlere ek olarak 2 farklı türde başyapıt denilebilecek film olan V for Vendetta ve Memento'ya da göz atabilirsiniz.

 Kaynaklar:
http://www.beyazperde.com/filmler/film-222801/
http://www.beyazperde.com/filmler/film-245536/
https://www.bundlehaber.com/detay/28383ecb-f063-4baf-bb4c-1a6673ec9cf7
http://www.beyazperde.com/filmler/film-241477/
http://www.beyazperde.com/filmler/film-257676/
author

Resul BOZBURUN

2017 yılından beri farklı isimlerle blogger camiasında yer alıyorum. 2020 yılında Acabaa.com'u kurdum. Şu aralar sibersaldirilar.com 'da Siber Güvenlik üzerine çalışıyorum. Dilerseniz bana buradaki mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya