Dropshipping Nasıl Yapılır? - Dropshipping Nedir?

 Dropshipping Nedir?

shopify



    Bir ticaret işi yapmak için elimizde pazarlamımız gereken bir şey olması gerekmektedir. Bu şey bir ürün yada bir hizmet olablir. Dropshippingte bu şey genelde bir üründür.Dropshipping dilimize “Direkt nakliye” olarak çevirilmektedir. Yani, ürün elimizde bulunmadan direk müşteriye ulaşır. Nasıl mı? 


  • Dropshipping yaparken herhangi bir depoya ihtiyacımız yoktur. Stok yapmamıza da gerek yoktur ama ürünü önceden tedarikçimizden almamız gerekir. Biz ürünü aldıktan sonra tedarikçi ürünü envanterinde tutar ve Bu işlem içinde bizden ödeme alır. (Ürünün ücretine ek.) Bu yüzden müşterimize eğer ürünün değeri örneğin 20 TL ise en az 30 TL göstermeliyiz ki kar edebilelim.

  • Müşterimizle iletişime geçtikten sonra onun almak istediği şeyi tedarikçiye iletiriz, ve adres olarak müşterimizin adresini veririz.Daha sonrada tedarikçi ürünü kargolar.

 Kabaca dropshipping ne demek sorusuna verilecek cevap bu şekildedir. Günümüzde birçok insan bu ticaret yönteminden yararlanmaktadır fakat riskli bir iştir. Aldığınız ürün satılmayabilir, tedarikçiniz sizi dolandırabilir…
  Amazon da dropshipping yöntemini kullanmaktadır.Eğer ilk deneyiminiz olacaksa Amazon kullanıp max. 2000 TL ile bir deneme yapabilirsiniz. İlk başta 2000 TL’den fazla yatırım yapmamanızı öneririz, sonuçta ürünlerin satılması çok uzun sürebilir veyahut satılmayabilir.

amazon





Adım Adım Dropshipping:


  • İlk olarak doğru ürünleri seçmelisiniz.


  •  Doğru bir drophsipping tedarikçisi bulmalısınız.


  • Doğru bir domain ile bir websitesi oluşturmalısınız.


  • Doğru bir tasarım ile müşterilerin ilgisini çekmelisiniz.

  • Doğru reklamları, doğru saatlerde ve de doğru kişilerin önüne çıkarmalısınız ki başarılı olabilesiniz.


 Yani kısacası, günümüzde rekabet çok fazla olduğu için drophsipping ile para kazanmak çok zor.


amazon-dropshipping





  Yine de şansını denemek isteyenlere bir tavsiye, kesinlikle paranızı size dropshipping nasıl yapılır öğretmek isteyen kişilere kaptırmayın. Artık bu işten asıl parayı onlar kazanıyor. İnternette bir ton yabancı kaynak var.  Yabancı ücretsiz kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

author

Resul BOZBURUN

2017 yılından beri farklı isimlerle blogger camiasında yer alıyorum. 2020 yılında Acabaa.com'u kurdum. Şu aralar sibersaldirilar.com 'da Siber Güvenlik üzerine çalışıyorum. Dilerseniz bana buradaki mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya