"PyCharm'da AltGr Tuşu Çalışmıyor!" Sorununun Çözümü

PyCharm 2019.1 Sürümü ve AltGr Sorunu

 

  Merhabalar, PyCharm'ın yeni çıkan sürümünde meydana gelen bir hata olan AltGr tuşunun çalışmama probleminin çözümünü bu yazımda sizlere anlatıyor olacağım.

  PyCharm'da , kodlarımı yazarken {,[,\n, gibi Alt+Gr+NUM kombinasyonu ile yapılan bazı özel karakterleri yazamıyordum. Bende sorunun klavyemden kaynaklandığını düşüdüm. Fakat AltGr tuşu PyCharm hariç heryerde sorunsuz çalışıyordu.Yaptığım araştırmalar sonucunda farkettim ki bu PyCharm'ın yeni sürümünden kaynaklanan ve henüz düzeltilmemiş olan bir hataydı. Alt+Gr tuşunun çalışmama sorununu nasıl çözeriz: 

  PyCharm AltGr Sorununun Çözümü:

 • Projemizde iken, "Ctrl+Shif+A" kombinasyonu ile yardım aracını açalım.Daha sonra arama kutucuğuna "Registry" yazıp çıkan sonucu açalım.

pycharm2019




  • Daha sonra resimdeki adımı takip ederek "actionSystem.force.alt.gr" seçeneğine ait olan kutucuğu işaretleyip "close" diyerek kapatalım.

 
pycharm 2019 altgr

  Bu kadar, sorun çözülmüştür. Eğer işinize yaradıysa yorum yaparak sitemize destek olabilirsiniz.
İyi günler dilerim...

 
author

Resul BOZBURUN

2017 yılından beri farklı isimlerle blogger camiasında yer alıyorum. 2020 yılında Acabaa.com'u kurdum. Şu aralar sibersaldirilar.com 'da Siber Güvenlik üzerine çalışıyorum. Dilerseniz bana buradaki mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya