Liseler Arası CTF için Son Gün!


  İstanbul İl Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği Liselerarsı CTF yarışması için başvuru süreci uzatıldı.

Son başvuru tarihi 22 Nisan 17.00 

 

 


 Liselerarası CTF Başvuru şartları:

1- Bu yarışmaya, Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel okullarda öğrenim gören 3 kişilik öğrenci grupları başvuru yapabilirler.
2- Bu yarışmanın amacı ilimizdeki öğrencilerin siber güvenlikle ilgili bilgi ve becerilerini arttırmaktır.
3- Başvuruda vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda Siber güvenlik alanında çalışma yapmış kişilere öncelik verilecektir.
4- Yarışma kapsamında takımların yanlarında kablosuz ağ bağdaştırıcısı olan, her öğrenci için ayrı ayrı taşınabilir bilgisayar getirmeleri gerekmektedir. Ayrıca yarışmacılara kullanmak üzere bilgisayar verilmeyecektir.
5- Yarışma 30 Nisan 2019 tarihinde 1 gün olarak İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Mühendislik Fakültesinde yapılması planlanmaktadır.
6- Bilgisayarlarında güvenlik üzerine hazırlanmış olan dağıtımı işletim sistemi kurulu ve çalışır durumda olmalıdır. (Kali Linux, Parrot Security OS vb.)
7- Yarışma süresince katılımcılar web, kriptoloji, tersine mühendislik(reverse engineering), network, mobil, malware(zararlı yazılımlar), osint, zayifetli makine, programlama ve siber güvenlik alanında hazırlanmış bulmacaları çözmeleri beklenmektedir.
8- Yarışma ile ilgili detaylar başvurusu kabul edilen gruplara ayrıca bildirilecektir.


 CTF, Capture the Flag olarak açılıma sahip olan bir açık bulma yarışmasıdır. Takımınız ile size verilen yollarda ilerleyip bulmaca çözer gibi bir açıktan diğerine geçmeniz gerekmektedir.Eğer siber güvenlik ile ilgilenirysanız kesinlikle kaçırmamanız gereken bir yarışma.

Unutmayın başvurular saat 17.00'da sonlanacak...







Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya