Google Dorkları - Arama Motoru Dorkları Nasıl Kullanılır?


 Merhabalar, dorkları anlattığım bu yazıma hoşgeldiniz. Hayatınızda kesinlikle size kolaylık sağlayacak bir mesele bu. Günümüzde birçok insan arama motorlarını kullanmayı bilmiyor... Google şuan için en yaygın arama motoru. Bu yazımızda Google dorkları nelerdir?  google dork nedir inceliyor olacağız. Sql açıklı dorkları  ve çok daha detaylı bilgi edinmek için sibersaldirilar.com'da yayınladığım  Google Dorkları ve Diğer Arama Motoru Dorkları ile Bilgi Toplama | SQL Dorkları yazımı inceleyebilirsiniz.

Dork Ne Demek?

  Dork nedir? Dork'un sözlük anlamı popüler olmayan, kullanılmayan demektir. Gerçekten de pek kullanılmamaktadır, fazla popüler değildir. Ama eğer siz ne olduğunu bilirseniz yaptığınız aramlarda daha hızlı olur, istediğiniz sonuca en kısa zamanda ulaşırsınız. Bu dorkları sadece Google'da değil tüm arama motorlarında kullanabilrsiniz. Bazı dorklar değişiklik gösterebilir ama çoğunlukla arama motorlarının algoritmaları aynıdır.

  Google ve diğer arama motorları belirli algoritmalar ile çalışır, eğer siz birşey aramak istediğinizde düz bir şekilde arama motoruna yazarsanız sonuç olarak milyonlarca sayfa gelecektir. Ama eğer ne aradığınızı arama motoruna bildirirseniz daha az sonuca ve tam olarak istediğiniz sonuca ulaşırsınız. Bir örnek vermek gerekirse Google'da beni aratın. Direkt olarak Resul Bozburun diye aratırsanız binlerce ve hatta milyonlarca sonuç çıkacaktır.

how-to-use-dork



  Ama eğer "Resul Bozburun" şeklinde çift tırnaklar içersinde aratırsanız çok daha az ve kesin sonuçlara ulaşabilirsiniz.


google-dorkları




Şimdi gelelim normal bir kullanıcının işine yarabilecek dorklara:

  • site: URL çubuğumuzdaki “https://www.sosyotech.net” bölümü

site-dork




• inurl: URL çubuğumuzda bulunan “www.sosyotech.net” bölümü

inurl



• intext: Web sayfamızın içeriği 

• intitle: Aradığımız sayfanın başlığı 

• filetype: Belirli dosya tiplerini aramaya yarar.(En çok işe yarayan dorklardan birisidir)

filtype


• author: Belirttiğimiz yazara ait bilgileri aramaya yarar.

author


• insubject: Konuyla ilgili belirttiğimiz terimleri içeren içerikleri aramaya yarar.

terim-arama-dorku


• maps: Belirttiğimiz lokasyon ile ilgili bilgileri aramaya yarar.

maps



• book: Belirttiğimiz  kitap ile ilgili bilgileri aramaya yarar.

book



• info: Belirttiğimiz url'ye ait websitesi ile ilgili bilgileri aramaya yarar.

info



  Dorklar, daha çok hacking işlemlerinde zaafiyetli site ararken veya birkimse hakkında bilgi toplarken kullanılır. Ancak normal kullanıcılar da aradıklarına hızla ulaşmak için bu dorklardan yararlanmalıdır.

Dorklar hakkında bilgi verdiğim bu yazının sonuna geldik, varsa eklemek istediğiniz bir şey yorumlarda belirtin...
  
Eğer siber güvenlik ile ilgileniyorsanız Parrot OS işletim sistemi ile ilgili yazımı buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.





author

Resul BOZBURUN

2017 yılından beri farklı isimlerle blogger camiasında yer alıyorum. 2020 yılında Acabaa.com'u kurdum. Şu aralar sibersaldirilar.com 'da Siber Güvenlik üzerine çalışıyorum. Dilerseniz bana buradaki mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya