Kamerası Güzel Ucuz Telefonlar | Kamerası En İyi Telefonlar Hangileridir?

 Bir telefon alırken neye dikkat edersiniz? Boyutuna mı? Hafıza kapasitesine mi? Yoksa pil ömrüne mi? Kimisi işlemci gücüne, kimisi ram gücüne, kimisi ise tasarımına odaklanır. Fakat fotoğraf çekmeyi seven ve bunu kendine alışkanlık haline getiren insanlar telefonun kamerasında dikkat ediyor. Kamerası en iyi telefonlar hangileridir? İyi kameralı telefonlar çok mu pahalı? Kamerası güzel ucuz telefonlar yok mu? Gelin beraber listemize bakalım:



Huawei P40 Pro

Google ile anlaşması bozulduktan sonra çoğu insan tarafından “Huawei’nin işi bitti. Artık satış yapamaz” sözleri ile eleştirilen teknoloji devi, efsane dönüş yaptı. Kendi işletim sistemi ve kendi uygulama marketini üretip pistlere tekrar dönen Huawei gündemi hiç kaçırmadan son model, son teknoloji ürünleri ortaya koymaktan da geri durmadı. Kamerası en iyi telefonlar arasında yıllardan beri yer alan Huawei bu sefer P40 Pro modeli ile karşımızda.

Daha önce P30 Pro modeli ile gündeme düşen ve zoom kapasitesi ile adı dillere dolanan marka yine şaşırttı. 

6.58 inç ekran boyutu, 8 GB ram ile beraber 256 GB lık bir depolama alanı sunuyor. Hafıza kapasitesi abartı değil. Çünkü kamerası en iyi telefonlar arasında yer alan bu modelin tam 50 MP arka kamerası ve 20 MP ön kamerası mevcut.  60 fps değerinde 4K video kaydı alabilen bu cihazın elbette bu büyük boyutlu video dosyasını saklayacak hafızaya ihtiyacı olacaktır.  4 arka kameraya sahip olan cihazın 2 tane de ön kamerası mevcut. 

Fiyatı ise 10.500₺


Çözünürlük Demek Kalite Demek Mi?

Hayır. Bir kameranın ne kadar çözünürlüğe sahip olması onun o kadar kaliteli olduğu anlamına gelmez. Kamerası en iyi telefonların kamera çözünürlüklerinin yüksek olması daha yüksek çözünürlüklü görüntüler elde etmeyi amaçladığı için. Elbette çözünürlüğün yüksek olmasının zararı yok. Aksine faydası var fakat iyi kameralı telefonlar sadece çözünürlükle değil, kullanılan lensler ve yazılım ile ortaya çıkar.


Xiaomi Mi 11 

Bir dönemin ucuz ve kaliteli telefonlar listesinde yer alan marka, bugün kamerası en iyi telefonlar listesinde yer alıyor. Kamerası güzel ucuz telefonlar arasına girebilir mi? Bu özelliklere bakılırsa girebilir. Fiyatı piyasanın üzerinde evet fakat kamerası da piyasanın üzerinde. Kamera ve cihaz kalitesi ile iyi kameralı telefonlar listesinde sayılıyor. 

Kendisinin tam olarak 108 MP arka kamerası var ve 3 arka kameraya sahip. Ne kadar kamera, o kadar iyi fotoğraf diye bir şey olmadığı gibi ne kadar MP o kadar kaliteli fotoğraf diye bir şey de yoktur. Kameranın kalitesini belirleyen birçok etken vardır.

Fiyat: 11.500₺


Iphone 12 Pro Max

Kamerası en iyi telefonlar listesinde her modeli ile yer edinen Iphone yine listenin başlarında yer alıyor. Sadece 12 MP arka kamerası ile bile akranlarına taş çıkartmaya devam ediyor. Yıllar boyu MP farkının değil, kamera kalitesinin önemini vurgulayan marka bir kere daha bunu kanıtladı. 

Fiyat: 15.500₺


Oppo Reno 4 Lite

Ucuz ve kaliteli telefonlar ya da kamerası güzel ucuz telefonlar arayanlar için kendini listeye alan Oppo serisi tam olarak fiyat performans ürünü. Kamerası en iyi telefonlar listesine girebilmesine rağmen bir taraftan da uygun fiyatı ile dikkat çekiyor. 48 MP kamerası ile 4K video kaydı alabilen bu cihaz kamerası en iyi telefonlar listesinde kendine yer ediniyor.

Fiyat: 3.300₺


Son Zamanlarda Çin Pazarı Artış Gösterdi

Listeye baktığımızda ilk sıralarda ve aralarda çoğunlukla menşei Çin olan markaların adı geçiyor. Eskiden Çin malı için “sahte, değersiz, para etmez” denilirken bugün en çok satan markalar hep Çin markaları. Çünkü Çin eskisi gibi değil. Üreten ve teknolojinin arkasında kalmamaya gayret eden bir ülke. Bu nedenle ileride daha çok Çin adını duyabiliriz.


Samsung Galaxy S21

Iphone’un yaptığı gibi MP değerini düşük tutup emeği kamera kalitesine vermeye çalışan Samsung, bu modelinde sadece 12 MP bir kameraya yer vermiş. Fakat kendisi 8K çözünürlüğünde video kaydı gerçekleştirebiliyor. Çünkü 3 tane arka kameraya sahip olan cihazın arka kameralarından bir tanesi 64 MP değerinde. Kamerası en iyi telefonlar arasında en çok bilinen markanın gerilere düşmesi hayal kırıklığı yaşatıyor. Yine de Samsung yıllardır daha kaliteli ve çoğunluk tarafından tercih edilebilecek ürünler üretmeye devam ediyor. 

Fiyat: 8.900₺


Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya