Önü Açık Meslekler - En Çok Kazandıran Meslekler | Geleceğin Meslekleri

 Her insan doğar, büyür, yaşar ve sonucunda ölür. Fakat her insanın hayatta bir gayesi, bir amacı vardır. Kimisi yaşadığı topluma faydalı olur, kişisi ailesine, kimisi ise vatanına. Bu insanların bu değerlerine faydalı olacakları yöntemleri seçmeleri ise kritik bir noktadır. İşte meslekler bize topluma hizmet vereceğimiz şekli belirler. 

onu acik meslekler


İleride iş sahibi olmak, hem işini severek yaparken aynı zamanda maddi olarak ta kaygılandırmayacak ve işsiz kalmayı da engelleyecek meslek seçimi çok önemlidir. Hayatta alınacak en kritik kararlardan bir tanesi de meslek seçimidir. Çünkü meslek seçtikten sonra kalan hayatın bu meslek ile devam edeceğinin bilincinde olmak gerekiyor. Önü açık meslekler seçmek bu konuda oldukça mantıklı bir yaklaşım. Çünkü önü açık meslekler ileride işsiz kalmayı zorlaştırıyor. Toplumun daha çok ihtiyacı olan ve doğal olarak ta maaşı ve iş fırsatı daha yüksek olan meslekler önü açık meslekler grubuna giriyor. Peki,  önü açık meslekler ve maaşları nedir? Önü açık bölümler hangi meslekleri edinmeyi sağlar? 

Etrafımıza baktığımızda çağın artık teknoloji çağı olduğunu biliyoruz. Örneğin eskiden çok önemli ve değerli olan; dolayısıyla da önü açık meslekler grubunda olan kâtiplik mesleğinin artık eskisi kadar önemli bir yeri yok. Mesela mahkemelerde hâkimlerin sıkça “yaz kızım” diyerek seslendiği o kadınlar. Hâkimin kararını, hatta duruşmanın tamamını yazılı metne dönüştürüyorlar. Halen de devam ediyorlar. Fakat ileride, çok değil bundan 10-20 yıl sonra bu hanımların işleri bitecek. Çünkü bugün bile konuşmayı olduğu gibi metne dönüştüren yazılımlar mevcut. Hâkimin ya da duruşmadaki bir başkasının sözlerini duyup metne dönüştürmesi anlık mesele. Kaldı ki ileride artık yazılı metne ihtiyaç duyulur mu, yazılı metin yerine ses kaydı alınabilir mi? Bunu da zaman gösterecek.


Önü Açık Meslekler ve Maaşları

Önü açık meslekler ve maaşları listesini hazırladık. Bu liste sayesinde önü açık meslekler ve maaşları hakkında bilgi sahibi olabilir ve mesleğinizi ona göre seçebilirsiniz. Böylece hayatınızın geri kalanında yapacağınız işin sağlam olmasını garantilersiniz.


Aktüerya Uzmanı

Tabiri caizse analizci. Aktüerya uzmanı finansal olarak risk değerlendirmesi yapar, tehlikeyi gösterir ve buna bağlı olarak çözüm yolları geliştirir. Bu çözüm yolunu sunar ve uzun vadedeki sonuçlarını hesaplar ve sonuçları analiz eder. Şirketler için çok önemli bir noktaya sahiptir. Konu ne olursa olsun şirketlerin her zaman var olacağı gerçeğini bildiğimizden önü açık meslekler grubuna bu mesleği de dâhil ettik.

Aylık maaş: 8.500 ₺


Epidemiyolog 

Epidemiyologlar içinde bulundukları toplumda ortaya çıkabilecek hastalıklar veya kazaların araştırma sürecini başından sonuna kadar yürüten kişilerdir.  Yine analiz yapar ve yakın – uzak zamanda ne gibi durumlara yol açacağını gösterir. Bugün Covid-19 virüsünün toplumda yayılmasını ve etkisini en aza indirmeye çalışmak epidemiyologların görevidir. 

Yıllık maaş: 83.000 $


Mobil Uygulama ve Oyun Geliştiricisi

Önü açık meslekler grubunda adının geçmesi gayet doğal olan meslek. Devir teknoloji devri ve bu teknolojiden en çok telefon sayesinde istifade edebiliyoruz. O halde telefonların hızla gelişmesi ve yeni taleplerin meydana gelmesi de oldukça doğal. Mobil cihazlar için kullanılabilir uygulamalar ve boş zaman geçirmek için sıkça tercih edilen mobil oyunlar da sürekli olarak geliştirilmeli. O halde bunların programcıları bugün de gelecekte de önü açık meslekler grubuna dâhildir.

Aylık maaş: 6.700₺


Robot Koordinasyon Uzmanı

Günümüzde son yıllarda robotların adını sıkça duymaya başladık. Daha önceleri sadece bir model olarak kullanılan robotlardan sonra fabrikalarda kullanılan robot kollar ve şimdi ise konuşabilen, cevap verebilen ve bunlarla senkronize olarak hareket edebilen robotların geliştirildiğini görüyoruz. İlerleyen yıllarda insan gücüne ihtiyaç kalmayacağı ve bütün işleri robotların yapacağı düşünüldüğünde geleceğin meslekleri arasında bu da var.

Tahmini aylık maaş: 8.500 ₺


Önü açık bölümler genelde teknoloji, tıp ve finans alanlarındadır. Önü açık bölümler tercih edilirken kaliteli bir üniversite ve yoğun özveri kullanılmalıdır. Başarı ancak bu sayede gerçekleşebilir.







Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya