En İyi Çizim Programları - En İyi 3D/Dijital Çizim Programları | Tasarım ve Çizim

En iyi çizim programları listemizde birbirinden kaliteli 3d ve dijital çizim programlarını bulabilirsiniz. Sizler için kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdik.

Geleceğin meslekleri dediğimizde 2000 yılında bilgisayar, bilgisayar programcılığı ya da bu alanlardaki meslekler diye düşündük hepimiz. Bugün ise yine bilgisayar alanında fakat eksi bir meslek, geleceğin mesleği haline geldi. Bu da hiç şüphesiz dijital tasarımcılıktır.

en iyi cizim programları

En İyi Çizim Programları Nelerdir?

En iyi çizim programlarını ararken biraz daralma yaşayabilirsiniz. Çünkü her biri birbirinden farklı, daha iyi görünen ama daha kullanışlı olamayan tasarım programları mevcut. Bunlar arasında en iyi çizim programları ya da en iyi 3d çizim programları bulmak zor. Piyasada birçok tasarım programları mevcut fakat bunların kullanım kolaylığı kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor.


Adobe Photoshop

Yıllar boyu her seferinde en iyi çizim programları listesinde 1 numara olmaya hak kazanan yazılım. Adobe Photoshop uzun süredir en iyi dijital çizim programı. Halen de tahtını korumaya devam ediyor. Fakat son zamanlarda rakipleri giderek artan bir meydan okuma sergiliyor. Adobe Photoshop henüz tahtından indirilemedi fakat bu indirilemeyeceği anlamına gelmiyor. Tahtını korumak isteyen Adobe Photoshop en iyi çizim programları denince akla gelen ilk isim olmak için de boş durmuyor. Sürekli olarak gelen güncellemeler ile yeniliği ve teknolojiyi insanlara sunuyor. Bununla beraber taşınabilir cihazlar üzerindeki en iyi çizim programları arasında da yine ilk sıraya oynuyor. Sadece bilgisayar üzerinde değil, akıllı telefonlar üzerinde de çok profesyonelce olmasa da kullanılabiliyor. Bu da Adobe’un yenilik konusunda geri kalmayı düşünmediğini gösteriyor.

Adobe Photoshop, Adobe Creative Cloud’un bir parçası olduğu için tüm cihazlarınızda verilerinizi kolayca paylaşabilirsiniz. Fırçalar, resimler, renkler, stiller gibi tüm araçlarınıza erişebilirsiniz. Ayrıca bunun içerisinde Photoshop eklentileri kitaplığı da bulunduğu için tam bir kullanım kolaylığı sağlıyor.


Affinity Photo

En iyi çizim programları arasında Photoshop’a en yakın en iyi alternatif. Photoshop ucuz olmadığı aşikar. Geçmiş yıllarda bir alternatifi olmadığı için özellikle Photoshop kullanılıyordu fakat artık daha uygun fiyata Affinity Photo yazılımı alternatif olarak kullanılabilir. Photoshop kullanıldığı süre boyunca aylık olarak ödeme yapılan bir yazılımken Affinity Photo tek seferde ödeme yapılarak kullanılan bir yazılım.


Corel Painter 2021

En iyi dijital çizim programı listesinde üçüncü sırada Corel Painter 2021 var. Aynı zamanda en iyi 3d çizim programları listesinin de bir parçası. Bu tasarım programları ile 3d çizimler yapmak ta mümkün. En iyi çizim programları arasında zirvelerde yer alan Corel Painter 2021 son güncellemesi ile özellikle Apple kullanıcıları için birçok yeni geliştirme ve iyileştirme getiriyor. MacBook Pro kullanıcıları için Touch Bar ve çoklu dokunmatik desteği mevcut.


Rebelle 4

Rebelle 4 en iyi dijital çizim programı olarak 4. sırada yer alıyor. Rebelle 4’ün diğer tasarım programları arasından farkı daha çok gerçekçi suluboya, yağlıboya gibi efektleri olması. Rebelle 4 ile tasarlanan çizimler tıpkı bir ressamın tuvalde yaptığı resimlere oldukça benziyor. En iyi çizim programları ararken özellikle dijital alanda sanat tasarlamak isteyen kullanıcılar için şiddetle tavsiye edilir.


Artweaver 7

En iyi 3d çizim programları arasında en iyilerinden biri de şüphesiz Artweaver 7.  Artweaver 7 ile çizimden çok sanat alanında kendinizi geliştirebilirsiniz. Bir ressamın elinde bulundurduğu boya, fırça vb. her şey Artweaver 7 içerisinde var. Artweaver 7 nin en iyi dijital çizim programları arasında yer almasının başlıca 3 özelliği mevcut:

  • Özelleştirilebilir arayüz
  • Geniş fırça seçimi
  • Ücretsiz sürüm mevcut

Özellikle ücretsiz sürüm kullanıcıların ürünü çok daha kolay deneyimlemesini sağlıyor. Bu sebeple ürünlerin ücretsiz sürümleri satış için iyi bir yöntem. Bu sayede Artweaver 7’nin en iyi 3d çizim programları arasında olduğunu kullanıcılar bizzat kendi gözleri ile görebiliyorlar.

En iyi çizim programları her sene değişebiliyor. Çünkü farklı markalar ürünlerini her sene farklı bir alanda geliştirerek daha çok kullanıcıya hitap ediyor. Her ne kadar en iyi çizim programları listesinde yıllardır Adobe Photoshop yer alsa da diğer sıralamalar her sene mutlaka değişiklik gösteriyor.

Çizim programlarının yanında eğer en iyi ses artırma programlarını görmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.






Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya