Güzelliğinize Güzellik Katacak Kolay Kısa Saç Modelleri

Bugünkü yazımızda sizlere kolay kısa saç modelleri tanıtıyoruz. Tüm zamanların modasına bir göz atarsak, kısa saçların her zaman trend olduğunu görebiliriz. Çünkü kısa saç stilleriyle seksi, güzel, sevimli ve şık görünebiliriz. İnce ve hacimsiz saçlarımıza katmanlarla hacim verebilir, yıpranmış saçlarımızdan kurtulup sağlıklı saçlara merhaba diyebiliriz. İş ve okul hayatında kullanımı kolay modeller tercih edildiği için bu listede basit kısa saç modelleri ön planda olacak.



kolay kısa saç modelleri


Birbirinden Güzel Kolay Kısa Saç Modelleri

  • Pixie 

Pixie, genellikle başın arka ve yanlarında kısa, tepelerinde biraz daha uzun, önlerde ise isteğe bağlı perçemli kesilen bir modeldir. Hacimsiz ve ince telli saçlar için mükemmel bir tercihtir. Yıka-çık şeklinde kullanılabilir olan ve saçları hacimli gösteren bu modeli her yaş grubu rahatlıkla seçebilir.  Pixie saç modeli, boyun bölgesini açığa çıkardığından baş kısmınız vücudunuzla daha orantılı görünür ve olduğunuzdan daha uzun boylu görünmenizi sağlar. Minyon kızlara, yüz-vücut oranını dengelemesi için şiddetle tavsiye ediyorum. Son zamanların en çok izlenen dizilerinden biri olan La Casa De Papel'in sevilen karakteri Tokio ikinci sezonda pixie saç modelinin en güzel örneklerinden birini taşımıştır. Bu saç modelini düz ve dalgalı saçlar için uygun buluyorum. Kıvırcık saçlarda istenilen görünüm elde edilemeyebilir.

  • Modern Kısa Katlı Saç

Eminim bu yazıyı okuyan her kadının katlı modellerle ilgili berbat bir anısı vardır. Kuaföre gösterdiğiniz görselden bambaşka bir model ile hayal kırıklığı yaşadığınız bir anı…(Benim de var) Bu yüzden katlı saç kesimi dendiğinde aklınıza alaturka 90'lar saç modelleri geliyor olabilir fakat katlı saç modelleri seviye atladı. Geriye sadece doğru kuaförü seçmek kaldı. Saçlarınız canlılığını kaybetmiş ve dökülme sorunu yaşıyorsanız bu saç modeli tam size göre! Yüz tipinize göre, geniş ve açık bölgeleri kat yoğunluğu ile küçültebilirsiniz. Saçlarınızın sık olmadığı bölgelerin üstüne kat vererek olduğundan daha hacimli gösterebilirsiniz. Bu modelin kesimi zordur bu nedenle güvendiğiniz bir kuaföre gitmelisiniz. Yanlış kat kesimi, zor uzayan saçlar için faciaya dönüşebilir. En güzel özelliği ise kıvırcık, düz veya dalgalı fark etmez tüm saçlara uygulanabilir olması.

  • Buzz

Listemize, kemoterapi gören bu yüzden saç dökülmelerine maruz kalan kadınlar ve çocuklar için saç kaybının yarattığı mutsuzluğu örtecek ve yeni şekliyle motive edecek bir model ile devam ediyoruz. Buzz saç modeli yurt dışında çok trend, ülkemizde de sıkça tercih edilmeye başlandı. Yüzünüzün güzelliğini ön plana çıkaran bu modeli dünyaca ünlü model Cara Delevingne uzun süre kullandı. Buzz saçlarla cesur ve muhteşem bir görünüme sahip olabilirsiniz.

  • Bob

Düz saçlara sahipseniz kesinlikle zamansız bir model olan Bob'u öneriyorum. Victoria Beckham ile modada kendine yer bulan bu model her sene kolay kısa saç modelleri arasında yer almayı başarıyor. Kendi içerisinde de farklı noktalara uygulanan katlar, ölçüsü ve bombe yüksekliğiyle birkaç değişik şekli mevcut. Küçük tokalar, saç bantları ile sevimli görünebilir veya tamamen düzleştirip temiz ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz. 

  • Uzun A-Line Bob

Kısa saç modelleri okul için çok rahat ve pratik olduğundan sıkça tercih edilebiliyor. Fakat toplamak istenildiğinde çok kısaysa sorun oluşturabiliyor. Bu nedenle listemizin 5. sırasında toplanabilir bir modeli tanıtmayı uygun gördük. Toplanabilir kısa saç modelleri arasında en trend olanı uzun a-line bob, saçların genel boyutunu omuz hizasında tutarken öne doğru uzayan bir akış gösterir. Böylece saçlarınızı saldığınızda asil bir duruş sergilerken toplamak istediğinizde zorluk yaratmaz.

Hangisini Tercih Etmeliyim?

5 Farklı modeli sunduğumuz listemizden yüz şeklinize ve ihtiyacınıza göre dilediğiniz modeli seçip farklılık yaratabilirsiniz. Yüz şeklinizi bilmiyorsanız Yüz Şeklim Nedir? Yüz Tipinizi Öğrenin yazımız ilginizi çekebilir. Saçlarınızı kestirmekten korkmayın, önemli olan uzunluğu değil sağlıklı olmasıdır. Ayrıca unutmayın, kökü bizde! 




author

Nihan BALLI

Merhaba, ben Nihan. 1992 yılında İzmir'de doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim ayrıca 2. üniversite olarak Bilgisayar Programcılığı okuyorum. Daha önce Dijital Pazarlama ve SEO uyumlu içerik yazarlığı eğitimleri aldım ve bir süredir dijital içerikler üretmekteyim. Ayrıca buradaki blogumda yazılar yazıyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya