Birbirinden Harika En İyi Ruj Önerileri

Her kadının makyaj çantasında bulundurduğu, ihtiyaç anında ilk olarak başvurduğu kurtarıcı bir makyaj malzemesi olan ruj önerileri ile karşınızdayız.. Ruj seçimini yüz tipine, saç rengine, göz rengine ve ten rengine göre yapabiliriz. Ama rujların fiyat aralığı, kalitesi büyük değişiklikler gösterdiğinden seçim yapmakta zorlanabiliriz. Bazen yaptığımız yanlış ruj seçimi, dudaklarımızı kötü gösterebilir, istediğimiz görünümü sağlayamayabiliriz. Doğru seçim, doğru içerik ve doğru renkten ibarettir. Sizlere yardımcı olabilmek adına bugünkü yazımızda ruj önerilerinde bulunacağız.

Hangi renkte rujları tercih etmelisiniz?

ruj önerileri

Eğer esmer tene ve kahverengi gözlere sahipseniz ve gözlerinizle dikkat çekmeyi seviyorsanız önceliğiniz nude tonlar olmalıdır. Nude tonlar hem dudakları daha dolgun gösterir hem de şık ve kaliteli bir görünüm sağlar. Son yıllarda revaçta olan bu renk her bütçeye uygun olarak neredeyse tüm ruj markalarında bulunmaktadır.
Kalıcı ruj önerilerinden oluşan ilk listemizde, şeftali, pembe ve kahverengi alt tonlu nude rujlardan en çok tercih edilen 3 tanesini ucuzdan pahalıya göre sıraladık. 

  1. Wet'n Wild - Never Nude 

Şeftali alt tonlu bu ruj, kadifemsi kremsi yapıya sahip. Sürümü çok kolay ve fiyatı çok uygun.

  1. M.A.C - Jubilee

Alt tonu pembe, dudaklarda ağırlık yapmayan dokuya sahip. Ortalama fiyatıyla nude severler için ideal. 

  1. Christian Dior - Souffle Nude

Diğerlerine nazaran pahalı olan bu ruj, Dior'un ilkbahar koleksiyonunun bir ürünü. Alt tonu kahverengi ve pürüzsüz bir kıvamı var.


en iyi rujlar

Sarışın, renkli gözlülere ise ruj önerilerimizi kırmızı renkten yana kullandık. Kırmızı ruj, kullanılan tona göre çok farklı görünüm sağlayabilir. Riskli bir renktir, sürülümü en zor olan ruj rengidir ama en vazgeçilmez olanıdır. Kırmızı ruj önerilerimizi de yine ucuzdan pahalıya ve çok tercih edilenlere göre listeledik.

  1. Golden Rose - Longstay No:18

Likit formaki bu ruj koyu kırmızı tonunda. Sürümü çok kolay. Fiyatı çok ucuz.

  1. M.A.C - Russian Red

Mac'in imza ürünü diyebileceğimiz bu ruj tam bir kan kırmızısı. Kadifemsi mat bir dokuda. Ortalama bir fiyata sahip.

  1. Nars Velvet Lip Glide - No:54 

Diğerlerine kıyasla oldukça pahalı olan bu ruj, dokusuyla ve nar çiçeği tonuyla cezbediyor. Likit forma, yapışkanlık hissi vermeyen satenimsi mat bir dokuya sahip.


Kumral tenli, ela veya yeşil gözlülere ise koyu bordo tonlarını önermekteyiz. Koyu bordo ruj her zaman çok asil ve temiz bir görünüm sağlar. Sürülümü çok zor olduğundan mutlaka kalemle desteklenmelidir. Piyasada bordo ruj deyince akla gelen en trend marka Mac olduğu için 3 ruju da Mac'ten seçtik. En çok tercih edilen farklı tonlarda, Mac ruj önerilerini listeledik.

  1. M.A.C - Sin

Kahverengi alt tondaki bu koyu bordo ruj, vamp bir görünüme sahip. 

  1. M.A.C - Cyber

Alt tonu mor olan koyu bordo bu ruj, marjinal görünümü sevenlerin gönlünü çelebilir.

  1. M.A.C - Media

Diğerlerinin yanı sıra günlük kullanım için tercih edilebilir. Zarif, şık ve asil bir görünüm sağlayan bu rujun alt tonu kırmızı. 

Açık tonlar mı koyu tonlar mı?

Soğuk renkler kışa, sıcak renkler yaza yakışacağından, kendinize uygun rengin açık tonlarını yaz mevsiminde, koyu tonlarını kış mevsiminde kullanabilirsiniz. Ayrıca dudaklarınız inceyse dudak kalemi ve ona uygun açık tonda bir ruj dudaklarınızı dolgun gösterecektir.

Tercih ettiğim rujun uyumunu nasıl test edebilirim? 

Bileğinizin iç kısmı rujun teninizle uyumunu test edebileceğiniz en doğru yerdir. Yazımızdaki ruj önerileri hakkında mağazaları keşfedip, ürünün bulunduğu mağazadan bileğinizde deneyip almanızı tavsiye ederiz.
author

Nihan BALLI

Merhaba, ben Nihan. 1992 yılında İzmir'de doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim ayrıca 2. üniversite olarak Bilgisayar Programcılığı okuyorum. Daha önce Dijital Pazarlama ve SEO uyumlu içerik yazarlığı eğitimleri aldım ve bir süredir dijital içerikler üretmekteyim. Ayrıca buradaki blogumda yazılar yazıyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya