Başlangıç Keman Önerileri - Başlangıç Keman Tavsiyesi | Müzik


 Keman almak isteyen, keman çalmaya yeni başlamış/başlayacak kişilerin aklındaki sorunlar başlangıç keman fiyatları ne kadar? Keman fiyatları, keman markaları, kaliteli keman fiyatları...
 İlk defa keman çalacak kişiler için genelde önerilen belli başlı başlangıç kemanları vardır. Bende bu yazıda başlangıç için kaliteli keman önerisi yapacağım. Bir başlangıç kemanı almadan önce mutlaka bilinmesi gereken bir husus var, keman çeşitleri. Kemanlar boyutlarına göre çeşitlere ayrılıyor. 4/4 en büyük olmak üzere 1/4'e kadar keman seçenekleri var. ( 1/4 en küçük, 4/4 en büyük keman boyutu oluyor.) Daha fazla uzatmadan her bütçeye uygun keman tavsiyelerine başlayalım.

Keman Tavsiyeleri

1. 350-400 TL Bandında (Çantalı) Struga Keman

Başlangıç için ilk olarak önerebileceğim kemandır. Aşağıda linkini bulabileceğiniz keman, yay,reçine ve çantası ile birlikte gelmektedir.

baslangic-kemanları
Struga Keman
 Kemanın genel yapısından bahsedecek olursak, plastik-ahşap karışımı parlak bir gövdesi var. Burguları plastik, tel kalitesi ise zayıf. Başlangıç için alınabilecek en ucuz ve ideal keman.

Hakan Çakır hocamızın inceleme videosu:


Hepsiburada Alışveriş Linki:
https://www.hepsiburada.com/struga-4-4-tam-boy-keman-tasima-cantasi-pm-HB00000BJA4D

**Bu ürünü kendim de satın aldığım için kendi aldığım satıcının linkini paylaşıyorum, diğer öneriler için link paylaşmayacağım.

2. 400-450 TL Bandında Rosa RV044M  Keman 

Bir tık daha kaliteli olsun, 50 lira daha fazla vereyim diyorsanız Rosa'yı tercih edebilirsiniz.
Başlangıç kemanı için önerilebilir kalitede bir kemandır. 

baslangıç-kemanları
Rosa RVM044M Keman


3. 450-500 TL Bandında Manuel Raymond MRV44FLM Keman 

Hani f/p ürünü deriz ya. Tam olarak Manuel Raymond o oluyor. Başlangıç için uygun bir diğer keman da orta kaliteye yaklaşmakta olan keman markalarından birisi Manuel Raymond'tur. 

keman çeşitleri
Manuel Raymond MRV44FLM Keman + Keman Çantası


Piyasada çantasıyla birlikte 450-500 TL'ye bulabileceğiniz Manuel Raymond ilk 2 kemandan daha kaliteli olmakla birlikte haliyle daha da pahalıdır.

4. 600-700 TL Bandında Rösler HD-V21 Keman 

Artık orta seviye kemanlara geldik. Röslerin bu kemanı, ayrıca başlangıç için de idealdir. Hem sesi güzel çıksın, hemde başlangıç için rahat rahat kullanayım derseniz, Rösler size göre...

Rösler HD-V21 Keman


Benim kişisel tavsiyem, en ucuz keman ile başlamanız olacaktır. Çünkü sizin de zaten  bildiğiniz üzere keman çalmak zordur ve zahmetli bir süreçtir. Bu yüzden bırakma ihtimalinize karşı en uygun kemanı almanız bence sizin açınızdan daha mantıklı olacaktır...

5. 700-800TL Bandında Stag VN SB Keman 

Geldik başlangıç kemanı önerisi listemizin son kemanı olan Stag'a. Stag başlangıçtan ziyade artık orta seviye olarak nitelendirebileceğimiz kişiler için belki daha uygun bir kemandır. (Bütçeden dolayı) 
Stag VN SB Keman


Kalite olarak gayet işinizi görür, memnun kalırsınız. Sadece fiyatı başlangıç için bazı kişiler için yüksek olabilir.

**Öneriler fiyat araştırması baz alınarak yapılmıştır, kişisel olarak sadece Struga'yı kullandım. Başlangıç için önerebilirim. Yukarıda da bahsettiğim gibi tel kalitesi vasat, gövdesi iş görür. 
author

Resul BOZBURUN

2017 yılından beri farklı isimlerle blogger camiasında yer alıyorum. 2020 yılında Acabaa.com'u kurdum. Şu aralar sibersaldirilar.com 'da Siber Güvenlik üzerine çalışıyorum. Dilerseniz bana buradaki mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya