VMware Üzerine Windows 10 Kurulumu - Sanal Makinede Windows 10




Merhabalar,

 Son zamanlarda işletim sistemlerinin yeni versiyonları yayınlıyor. Sürekli birşeyler geliştiriliyor. Eğer sizde işletim sisteminizi değiştirmek, bir üst sürümü kullanmak istiyor ve geçip pişman olmaktan korkuyorsanız kullanmak istediğiniz işletim sistemini sanal makinede test edebilirsiniz.

 Bu yazıda ben VMware üzerinde Windows 10 kurulumunu'nu anlattım.Windows yerine diğer windows sürümlerini kursanız bile kurulum aynı şekilde, sadece GNU Linux sistemlerde kurulum birazcık farklı, yakında onunla ilgili de yazı ve video gelecek.

sanal-makine


1- İlk olarak iso dosyasını indirin. Ben indirmek için çok sık kullandığım bir site olan fullprogramlarindir'i kullandım. Eğer isterseniz siz başka yerden de indirebilirsiniz.

 •Windows 10 64 bit ISO: http://bit.ly/2GxepiH

2- Daha sonra da bir sanal makine yazılımına ihtiyacımız olacak. Ben bu videoda VMware kullandım. VirtualBox tercih etmek isterseniz sitede onunla ilgili de video var. VirtualBox'a nasıl Kali Linux kurulur anlatmıştım. Buraya tıklarayarak o yazıya da göz atabilirsiniz.

 •VMware 15 Workstation : http://bit.ly/2UoEViT

 Kurulum adımlarını tek tek yazmayacağım. Aşağıdaki videoda herşey gayet açık, eğer zorlandığınız bir nokta olursa veya farklı birşeyle karşılaşırsanız yorumlarda belirtin yardımcı olalım :)




author

Resul BOZBURUN

2017 yılından beri farklı isimlerle blogger camiasında yer alıyorum. 2020 yılında Acabaa.com'u kurdum. Şu aralar sibersaldirilar.com 'da Siber Güvenlik üzerine çalışıyorum. Dilerseniz bana buradaki mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya