Amerika'da Neler Oluyor? Batman Sokağa İndi!

ABD'de siyah vatandaş George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi ardından protestolar ülke geneline yayıldı ve sosyal medyada birçok ilginç görüntü ortaya çıkıyor.


POLİS YETERSİZ KALDI


ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un bir polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından kentte başlayan protestolar ülke geneline yayıldı. Protestolar şiddet eylemlerine dönerken, 16 eyaletteki 25 kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Polis müdahalesinin yetersiz kalması üzerine Ulusal Muhafızlar harekete geçti ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde polis ve ordu ortaklığında devriyeler yapılmaya başlandı.

Protestoların 30 şehre yayıldığı ve çok sayıda yaralı ile ölünün olduğu bildiriliyor. Siyah yurttaş George Floyd'u dakikalarca boğazına diziyle basarak öldüren polis memuru Derek Chauvin, tutuklandı. Derek Chauvin’in ‘üçüncü derece cinayet’ ve ‘taksirle insan öldürmek’ ile suçlandığı açıklandı. Başka suçlamaların da getirilebileceği belirtildi. Görevden alınan diğer üç polise yönelik suçlama getirilip getirilmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Irkçılık ve polis şiddetine karşı başlayan protestolara her ırk ve renkten insanlar destek vererek katılırken, protestolar farklı görüntülere de sahne oluyor. Protestoya ünlü çizgi roman ve film karakteri Batman kostümü ile katılan bir kişiyi eylemciler alkışladı.


author

Süleyman Kaan TAŞ


Yorum Gönder

1 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya