Muğla'da Öğrenci Olmak - Muğlada Öğrencilik | Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

  Merhaba arkadaşlar,  bir yıldır Muğla Üniversitesi'nde okumaktayım ve edindiğim tecrübelere dayanarak bu yazıyı yayınlama kararı aldım belki işinize yarar :) Bu yazıda Muğla'da öğrenci hayatı nasıl ? Muğlada öğrenci olmak ve  MSKÜ'de öğrencilik gibi konular hakkında bilgiler bulacaksınız.


msku-kapı

 Muğla'da Hava Koşulları 


  Bu yazıyı okuduğunuza göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde okumayı düşünüyor olmalısınız. Öncelikle şimdiden söyleyeyim Muğla sonbahar ve kışları gereksiz çok yağmurlu ! Eğer burada okuyacaksanız gelirken kesinlikle sağlam bot, yağmurluk mağmurluk neyiniz varsa yanınıza alın. Şemsiye pek fayda etmiyor, henüz yağmurun dik açıyla yağdığına şahit olmadım. Sürekli eğik, rüzgarlı yağıyor o yüzden her türlü ıslanıyorsunuz yani... Muğlada öğrenci olmak yağmur sevmeyen kişiler için ızdırap.





yagmur-msku


 Kışın çok soğuk geçmiyor, İstanbul'un kışı ile aynı; sadece daha fazla, çok fazla yağmurlu.
 Yazları ise çok sıcak oluyor. Ayrıca güneş gözlüğü şart gibi bir şey özellikle benim gibi gözünüz hassas ise...


Öğrenciler için Ulaşım


 Üniversitenin bulunduğu ana kampüsümüz şehir merkezinin dışında. Yürüyerek yaklaşık 1 saate merkezde oluyorsunuz, toplu taşıma ile yarım saat, özel araç ile yaklaşık 10-15 dakikaya merkezde olabilirsiniz.

 Toplu taşımalarda ödemeyi direkt nakit olarak yapabiliyorsunuz. Tam ücret 5 lira, öğrenci nakit 4 (!), eğer öğrenci ulaşım kartınızı kullanırsanız 2.35 tl. Her yarım saatte bir araç hareket ediyor.
Muğla'da öğrenci olmanın en güzel yanlarından birisi bu bence, trafik yok.

MSKU'deki İmkanlar

 Üniversite, Kötekli Mahallesi'nde bulunmakta. Kötekli Sıtkı Koçman Caddesi üzerinde yayılmış küçük bir mahalle. Bir ucundan diğerine yürüyerek 30-40 dakikada varabilirsiniz. Çoğu ihtiyacınızı burada karşılayabilirsiniz. Süpermarketler, kırtasiyeler, ufak çaplı giyim mağazaları, spotçular, kafeler  ve publar bulunuyor.  Ayrıca Kötekli'den Merkez'e giderken de yol üstüne bir AVM bulunuyor. İçerisinde Defacto,LCW gibi giyim mağazaları, eğlence merkezi, sinema ve daha fazlası yer alıyor.

Okulumuzda bulunan Öğrenci Sarayı'nda 4 TL'ye yemek yiyebiliyorsunuz. 4 TL'lik yemek 1 çorba, ana yemek yanında tatlı veya meyve içeriyor. Kimi zaman güzel yemekler çıkarken bazen çıkan yemekler güzel olmayabiliyor.


 Muğla Ev Kiraları

 Ev kiraları konusuna gelecek olursak, evler pahalı. Ama 2 veya daha fazla kişi eve çıkarsanız özel yurtlardan çok daha uyguna geliyor. Ortalama 1+1 50-60 metrekare bir ev 800-1250  lira arası değişiyor. Tabi eşyalı-eşyasız olmasına göre bu fiyat değişebilir. Mesela 900-1000 liraya eşyasız 1+1 55-60 metrekare bir ev bulabilirsiniz.

 Not olarak eklemek istiyorum. Eğer ev tutamaya karar verirseniz, EMLAKÇILARDAN GAÇIN!
Okulun bir sürü instagram sayfası var onları takip ederek verilen ev ilanlarından yararlanabilirsiniz.


 Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

 Okuldaki öğrenci topluluklarının düzenlediği, çeşitli organizatörlerin düzenledeği konserler, partiler ve diğer çeşitli kültürel etkinliklere katılabilirsiniz.  Muğla turistik bir kent olduğu için hiç konseri eksik olmuyor. Bir sürü ünlü burada konser veriyor, hayranı olduğunuz kişi gelmez mi diye düşünmenize gerek yok...

athena-msku-de
Athena konserinden bir kare

msku-sosyal-etkinlikler
2019 Bahar Şenliği Afişi



 Ayrıca Marmaris, Fethiye, Dalaman  ve Bodrum gibi tatil cennetleri de dibi başınızda. 1 - 1.5 saate buralara gidebilirsiniz. Kamp yapmak için çok uygun bir şehir Muğla...


Kampüs


 Kampüsümüz öyle çok büyük değil, derli-toplu bir kampüs çoğu üniversiteye göre. Kampüs içi ring ulaşımı mevcut ve şuan belediye tarafından işletilmekte. İçersinde Atatürk Kültür Merkezi, kütüphane, Açık Hava Sineması ve Rekreasyon alanı, spor salonu, futbol sahası, bisiklet yolları mevcut. Ayrıca bir de kampüs dışında inşaatı devam etmekte olan henüz adı belli olmayan teknopark mevcut.

msku-haritasi


 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde öğrenci olmak yazımın sonuna geldik, etiketleri ekleyip yazıyı bitiriyorum. Sormak istediğiniz şeyler için yorum satırını kullanabilirsiniz !

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorsanız Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği - Muğla'da Bilgisayar Mühendisliği Okumak yazımı inceleyebilirsiniz.

Eklemeler:

Aklıma geldikçe bu bölüme eklemeler yapacağım.

• Üniversite küçük bir mahallede, şehirden uzakta bulunuyor. Mahalledeki herkes öğrenci, kimse sizi yadırgamıyor.

• Bilgisayar ve Bilişim  Topluluğu  olarak üniversite  ve özellikle  Bilgisayar  Mühendisliği bölümünü  tanıtmak  amacıyla bir Telegram  grubu  açtık.  Merak ettiklerinizi  direkt olarak bize buradaki Telegram grubundan  sorabilirsiniz. 

muğla üniversitesi
mskü ekşi
mskü kayıt
mskü uzaktan eğitim
msku tıp
muğla da öğrencilik
öğrencilik
öğrenci evi
öğrenci hayatı
mskü de öğrencilik
muğla da öğrencilik
muğlada öğrencilik
muğlada öğrenci hayatı
muğlada öğrenci olmak
muğla sıtkı koçman üniversitesinde öğrencilik
muğlada okunur mu

author

Resul BOZBURUN

2017 yılından beri farklı isimlerle blogger camiasında yer alıyorum. 2020 yılında Acabaa.com'u kurdum. Şu aralar sibersaldirilar.com 'da Siber Güvenlik üzerine çalışıyorum. Dilerseniz bana buradaki mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya