6 Harika Farklı Türde Kitap Tavsiyesi



Merhabalar, bugünkü yazımda sizlere okuduğum ve hiçbir zaman unutamadığım 6 harikulade kitaptan bahsedeceğim. Mutlaka içlerinden en az birisini okumuşsunuzdur.Neyse, fazla uzatmadan başlayalım.

 

  1-Olasılıksız      

  • Tür: Bilim Kurgu
  • Puanım: 10/10
 









  Adam Fawer'ın yazdığı kitap sizin matematiğe, istatistiğe ve fiziğe olan ilginizi artıracak.



 Bu kitapta felsefe, bilimkurgu ve hatta dedektiflik bir arada harmanlanmaktadır.Kitabı okumaya yeni başladığı-nız sıralarda pek fazla birşey anlamıyorsunuz ancak okuduça olaylar birbirine bağlanıyor ve adeta "Vay anasını" diyorsunuz. Kitapta baş karakerimiz Caine bazen bizim zekamızı sorgulatıyor. Caine olayların peşinden gidiyor, gittiği gibi bizi de peşinde sürüklüyor.

  

 "Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mı yoksa geleceği mi görüyorsunuz?"




 

   2- Kızıl İsyan Üçlemesi

  • Tür: Fantastik Kurgu & Dram
  • Puanım: 10/10 
  



     Yazarı Pierce Brown olan seri normalde 3 kitaptan oluşuyordu, ancak yazar yeni bir kitap çıkardı
ve adı da Demir Altın. Tahminen bu kitapta yine bir üçlemenin başlangıcı. İlk üçleme bir kölenin başlattığı isyanı ve devleti ele geçirme sürecini anlatıyordu, tahminime göre yeni kitap yani Demir Altın ise devletin yönetim biçimiyle ilgili bir yeni serinin başlangıcı olacak.






   Kitapta köleliğin hakim olduğu, diktatör sistemin geçerli olduğu bir dünya var. Birsürü ırk var. Altınlar, kızıllar, griler, obsidyenler gibi.Bu ırklar arasında bir hiyerarşi var, bir üstteki ırk alttakini eziyor ve en çok eziyeti Kızıllar çekiyor. Bir kızıl olan Darrow, bu işe yeter artık diyor ve serüven başıyor.

  Adı Kızıl Yükseliş olan üçlmenin ilk kitabı bir köle olan ve  Kızıl toplumuna mensup Mars'ta ağır işler yapmak zorunda bırakılan Darrow'un sevdiği Eo'yu kaybetmesi ile başlıyor ve isyan ile sonlanıyor. Darrow, çok çetin mücadeleler veriyor. Bu kısmı fazla anlatmak istemiyorum, çok uzun bir süreç alıyor bu mücadeleler ama okurken hepsi bir film şeridi gibi gözünüzde canlanıyor. Özellikle o savaş sahneleri, Darrow ve arkadaşlarının bağlılığı sizi çok etkileyecek.Darrow, bir
dostunu kaybedince onun hissettiği hüznü resmen sizde hissediyorsunuz.

2. Kitap Altın Oğul ise Darrow'un bir altın oluşunu, ihtişamını anlatıyor. Darrow bu süreçte ciddi adaptasyon
sorunları yaşıyor.

3. Kitabımız Sabah Yıldızı'nda ise Darrow artık bir altın oluyor ve saygıdeğer bir şahsiyet haline geliyor. Bu saatten sonra Darrow istediklerini yapabilir hale geliyor ve tam bir yıkım gerçekleştiriyor.

Kitap muhteşem bir fantastik kurgu. Ayrıca dram ve hüznü de iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Yazar, karakterin yaşadığı duyguyu okuyucuya aktarma işini muntazam bir şekilde yapıyor.Filmi çıksa da izlesek.Bu kitabı puanlamaya gerek bile yok, muhteşem 10/10.

        "Ben dünyaları ateşe verecek olan kıvılcımdım. Ben zincirleri kıracak olan çekiçtim.

kızıl-isyan

 

 

 

the-kittin-runner  3- Uçurtma Avcısı

  • Tür: Dram
  •  Puanım: 10/10





        Khaled Hosseini'nin yazdığı kitapta Emir adındaki bir çocuğun hikayesi anlatılmaktadır.



   Emir, zamanında çocukluk arkadaşı olan Hasan'a ihanette bulunuyor ve bunu artık telafi etmeye karar veriyor. Hatasını telafi etmek için Afganistan'a gelen Emir, orada Hasan'ı bulamıyor ama oğlunu buluyor. O da vicdanını rahatlatmak için Hasan'ın oğlunu sahipleniyor.Roman çok duygusal ve dramatik.Ayrıca filmi de var...







hunger-games  4- Açlık Oyunları Serisi

  • Tür: Fantastik Kurgu
  • Puanım: 9/10 


 Suzanne Collins tarafından yazılmış olan roman12. Mıntıka'da yaşayan Katniss Everdeen'in kardeşini kurtarmak için gönüllü olarak onun yerine o yıl düzenlenen   Açlık Oyunları'na katılması ile başlıyor.




    Okurken yaşanan bütün olaylar gözünüzün önünde canlanıyor. 3 Kitaptan oluşan seride herşey adım adım gerçekleşiyor, oyunlarda eleme aşaması ve isyan bir film şeridi gibi canlanıyor.
Filmden bahsetmişken, bu kitabın bir de filmi var. İzlemediyseniz kesinlikle izleyin. Ama eğer izlediyseniz de kitabı okumamazlık etmeyin çünkü kitapta çok daha fazlası var.Bu kitapta tür olarak
Kızıl İsyan Serisi'ne benziyor. Ama Kızıl İsyan mı Açlık oyunları mı derseniz bence açık ara Kızıl İsyan.






 

 

 

 

5- Sherlock Holmes

  • Tür: Gizem
  • Puanım: 10/10

   Okumasanız bile bu karakteri kesinlikle duymuşsunuzdur. Yazarı Arthur Conan Doyle olan kitap, bir özel dedektif olan Sherlock Holmes'in davalarını konu almaktadır.

sherlock-holmes


   Her kitap yaklaşık 20 davayı anlatır ve bir dava diğer dava ile alakasızdır.  Tabi yer yer kesiştikleri noktalarda yok değil.Sherlock Holmes karakterinin bir de yakın bir dostu vardır. Doktor Watson, o da davalarda kendisine yardımcı olmaktadır. Ne yazak Watson, Holmes kadar zeki değil. Ama elinden geleni yapıyor.

sir-arthur-conan-doyle


    Dedektif Holmes, birsürü filme, diziye de konu olmuştur. Sherlock Holmes adında 2 dizi yapılmıştır. Birisi kısa bölümlerden oluşmaktayken, diğeri benim favorim olan her bölümü yaklaşık bir buçuk saat olan ve Benedict Cumberbatch'ın başrolü oynadığı dizi-film karışımıdır. Benedict Cumberbatch, daha önce Doctor Strange'de de oynamıştı, ama bence Benedick, Sherlock rolü için dünyaya gelmiş.  Önce kitabı okuyup daha sonra kesinlikle filmi izlemelisiniz. Kitapta filmden çok fazlası var film ancak belli başlı davaları konu alabilmiş.



sherlock-holmes





 

  6- Dijital Kale

  • Tür: Bilim Kurgu
  • Puanım: 9/10

  Bu kitabın yazarı da yine bir Brown olan, Dan Brown'dır. Bu Brown'larda bişey var ama hadi hayırlısı.



   Okumaya başladığınız ilk 50-60 sayfadan itibaren "acaba ne olucak" demekten kendinizi alamıyorsunuz. Eğer sıkılırsanız bile kendinizi zorlayın olaylar kızışınca zaten bırakamıyorsunuz. Kitap, yeni nesil bir bilgisayar olan şifre çözücüyü konu alıyor. Teknoloji zekice bir şekilde kitapta kurgulanmış. Devlet tarafından geliştirilen bu bilgisayar tüm şifreleri çözebilmektedir. E-posta, sosyal medya verileri ve daha fazla kişisel verilere çok rahat erişebilmektedir. Bazı şifreleri çözmesi bir saniyesini alırken bazı şifreler daha uzun süre uğraştırmaktadır. Bütün şifreleri çözen bilgisayar birgün bir şifrede takılıyor. Olaylar da zaten bu radde de başlıyor.


dan-brown
 
  Eğer teknoloji ve macera tutkunu birisi iseniz kesinlikle ama kesinlikle okumanız gereken bir kitap. Kitaba puan vericek olursak puanım 9/10. Sebebi ise ilk birkaç sayfa cidden sıkıcı. Ama gülü seven dikenine katlanır...

  Yazımızın sonuna geldik, eğer bu kitaplara eklemek istediğiniz başka güzel kitaplar varsa yorumda belirtin bende okuyayım...

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Bu kitapları okuduysan birde Percy Jackson ve Olymposlular serisini dene. Birde biz önerelim :)

    YanıtlaSil
  2. Bu kitapların tarzından sıkılırsan farklı olarak otobiyografi tarzında bir kitap olan Vespa ile girişimcilik yollarında kitabını öneririm kesinlikle bir bakın derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum kardeşim. Sanmıyorum bu tarzdan sıklayım ama...

      Sil

Sosyal içerik ve Teknoloji

Dijital dünya